nemanja | luka šipetić | 2023.

Nemanja, pulsko-zagrebački global beat bend, nakon dvije godine izbivanja vraća se pred zagrebačku publiku i to u Peti kupe u četvrtak, 21. rujna 2023. godine

Nakon što su novim albumom “Voodoo Beat” zatvorili svoju Ezoteričnu trilogiju, pulsko-zagrebački global beat bend Nemanja napokon će izaći pred zagrebačku publiku! Dvije godine nakon posljednjeg koncerta, u glavnom gradu Hrvatske predstavit će album, ali i cijelu trilogiju i to u četvrtak, 21. rujna 2023. godine u klubu Peti Kupe!


Nemanja je projekt autora i glazbenika Luke Šipetića koji se široj javnosti prvi put predstavio 2019. godine svojim albumom Tarot Funk. A taj je spoj plesnog istočnjačkog i anatolijskog funka okupan mističnim simbolima tarota zaintrigirao publiku, ali i kritiku. Ubrzo je lansiran bend Nemanja koji je brzo zaokupio pozornost regionalne scene, dok je album poharao regionalne, ali i europske glazbene ljestvice. Time se i konačno potvrdilo da Nemanjin specifični glazbeni stil ne poznaje granice…

Intrigantan melting pot raznih world music stilova i konceptualne tematike obavijene misticizmom nastavio se i na drugom albumu Cosmic Disco. Pod utjecajem Tibetanske knjige mrtvih i naizgled nespojivih stilova poput cumbije, tajlandskog funka i afro-funka, Nemanja je nastavio svoj uspješan koncertni pohod i uspjeh kod kritike. Album je, unatoč panedemiji koronavirusa, predstavljen od Ljubljane do Skoplja. A bend je u posljednje dvije godine usredotočen na live svirke i eksperimentiranje sa zvukom.

Aktualni album “Voodoo Beat” ide u smjeru daljnjeg razvijanja zvuka

Vrući afro-kolumbijski ritmovi, karipski dub i tropska egzotika namijenjeni su da uzdrmaju publiku u klubovima. A reinterpretacija poznatog mita o Orfeju i Euridiki, uz suptilne aluzije na dva kultna filma Orfej (Jean Cocteau, 1950.) i Crni Orfej (Marcel Camus, 1959.), pruža savršeno gradivo za one koji uživaju u konceptualnim albumima u udobnosti kauča.

“Dugo se kuhao ovaj album i sretan sam što pred zagrebačku publiku možemo dostaviti naš melting pot ritmova i melodija u nadi da će svi plesati od početka do kraja. Zato smo se i potrudili složiti zaokružen program – preparty, koncert i after party – sve u znaku i vibeu Nemanje! Ukratko, dođete na koncert – i ne morate nigdje do jutra! Vjerujem da ćete izguštati tu večer i zabaviti se. Jer ja sigurno hoću!”, poručuje Luka Šipetić.

Publika je već odlično prihvatila album na nekoliko koncerata te nastupa na festivalima ovog ljeta na Krku, Korčuli, Lastovu i u Makarskoj. Slijedi i svirka na SHIP festivalu u Šibeniku gdje će nastupiti uz poznati talijanski bend Nu Genea. A sve će kulminirati koncertnom promocijom albuma u Petom Kupeu te nastupima u regiji… I dodajmo, svoje egzotične i plesne zvukove Luka će podijeliti uz pomoć benda. A njega čine i Matej Perić, Karlo Lugarić, Laura Matijašević i Ana Kovačić. Ali i ponekog gosta iznenađenja… I dodajmo, program u Petom kupeu će započeti uz DJ-e već u predvečernjim satima na terasi kluba. Više o ovom bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Nemanja – Dāw Yĕn

Tagged