my buddy moose | 2020.

My Buddy Moose, svirački besprijekoran i beskrajno uzbudljiv riječki bend, nastupa u Vintage Industrialu u četvrtak, 5. ožujka 2020. godine

Svirački besprijekoran i beskrajno uzbudljiv, riječki sastav My Buddy Moose vraća se u Zagreb! Bend koji prema riječima cijenjenog rock kritičara Aleksandra Dragaša svojom “kvalitetom popravlja krvnu sliku domaće glazbene scene” nastupit će u četvrtak, 5. ožujka 2020. godine u Vintage Industrialu u društvu još jednog riječkog talenta, benda White On White.

Već prvim izdanjima My Buddy Moose (2006.) i Wonderful feeling of emptiness (2010.), riječki sastav je brzo privukao pažnju glazbenih znalaca, a album Shine! Shine! Shine! (2013.) snimljen pod producentskom palicom legendarnog Chrisa Eckmana dodatno je zacementirao status sastava te ga je ranije spomenuti glazbeni kroničar uvrstio u svoj odabir 50 najboljih albuma domaće glazbe objavljenih od početka 2010. do konca 2019. godine.

Nakon četiri godine kreativne pauze My Buddy Moose objavljuje album IV (2017.) kojim se vraćaju u centar zbivanja. A o kvaliteti ovog sastava iz Rijeke svjedoče brojni fanovi, ali i ne zvučna imena. To su Howe Gelb, Mark Olson, Chris Eckman i Matthew Stephen Ward. I dodajmo, ovi riječani pod vodstvom pjevača i gitarista Luke Benčića besprijekorno su usviran bend. Oni su iskustvo skupljali na koncertima i turnejama diljem regije. A glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola… Na pozornicama vladaju prekrasnim melodijama koje pariraju ponajboljim radovima kultnih americana sastava i odmjerenom vintage roots rock estetikom koja će nesumnjivo i ovaj put očarati posjetitelje Vintage Industrial Bara. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: My Buddy Moose – Terrible place

Tagged