morcheeba | boćarski dom zagreb | 04.11.2023.

Morcheeba, britanska elektronska atrakcija, održat će ekskluzivni koncert u zagrebačkom Boćarskom domu u subotu, 4. studenog 2023. godine

Morcheeba, britanska elektronska atrakcija, ponovo dolazi u Zagrebu! Oni će svoj ekskluzivni koncet održati u subotu, 4. studenog 2023. godine, u zagrebačkom Boćarskom domu! Podsjetimo, Morcheeba je svojim čestim dolascima očarala zagrebačku tj. hrvatsku publiku. Tako da slobodno možemo reći da ovaj bend spada u posebnu kategoriju miljenika kod domaće publike! Spajajući elemente trip-hopa, alternativnog rocka, R&B-a, folka i downtempa, Morcheeba su svojom glazbenom pričom postali svijetsko poznato ime. Kroz impresivnu karijeru zavrijedili su velik broj fanova po cijelom svijetu, ali su i jedan od izvođača koji uredno posjećuje naše krajeve.


Bend su osnovali sredinom 1990-ih s pjevačica Skye Edwards i braća Paulom i Rossom Godfrey. Njihov glazbeni stil mogao bi se opisati kao spoj trip hopa, rocka, folk rocka i downtempa. A do sada su objavili deset studijskih albuma od kojih su dva dosegla u top deset u Velikoj Britaniji.

Morcheeba je objavila svoj prvi EP Trigger Hippie 1995. godine u Londonu u vrijeme proboja trip-hopa, što im je označilo put prema međunarodnom uspjehu. Slijedi prvi album Who Can You Trust?, koji je jedan od njihovih najcjenjenijih albuma. A naredni Big Calm, Fragments of Freedom i Charango izrodili su brojne hitove poput Rome Wasn’t Built in a Day, The Sea, Trigger Hippie, Undress Me Now ili Part of the Process.

Godine 2014. Edwards i Ross Godfrey su osnovali project Skye & Ross

A objavili su i istoimeni album u rujnu 2016. godine. Posljednji studijski album Morcheebe, Blackest Blue, objavljen je u svibnju 2021. godine i vrlo je dobro ocijenjen od strane kritike koja ga je opisala kao izvanredan i svjež album. Spomenimo i da je došao do 14-tog mjesta na UK 100 Top Charts listi. Albumu su prethodili singlovi Sounds of Blue, Oh Oh Yeah i The Moon.

Naslov Blackest Blue dolazi od stiha s albuma The Moon, hrvatske kantautorice Irene Žilić. Naime Ross se zaljubio u pjesmu i zatražio Irenino dopuštenje da je obradi, a Skye dodavši još jedan stih izrodila se novu pjesmu – Blackest Blue. Na albumu su surađivali i s Bradom Barrom iz The Barr Brothers i Dukeom Garwoodom.

Na ovomzagrebačkom koncertu, osim promocije novog albuma, možemo očekivati i presjek rada grupe od samog početka do danas. A obzirom da je koncert u subotu, vjerjemo da će to biti i jedan izlazak tj. koncert za pamćenje. Više o Morcheebi doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Morcheeba – Sounds Of Blue

Tagged