mile kekin | 2024.

Mile Kekin u priprema finale turneje “Soundtrack za život” u Tvornici kulture u subotu, 9. studenog 2024. godine

Mile Kekin priređuje finale turneje “Soundtrack za život” u Tvornici kulture i to u subotu, 9. studenog 2024. godine. A tako će godinu dana od zagrebačke promocije albuma velikim koncertom Mile i bend zaokružiti turneju i druge aktivnosti koje nose zajednički nazivnik “Soundtrack za život”. I dodajmo, na svom najvećem solo nastupu pred zagrebačkom publikom odsvirat će best of kompletne dosadašnje karijere. Točnije, od Hladnog piva do samostalnih izdanja!

Mile Kekin prošle je, 2023. godine, objavio svoj prvi solo album nakon izlaska iz Hladnog piva. A album Nježno đonom sjajno su prihvatile i publika i kritika, dok su ga brojni kritičari uvrstili među najbolja izdanja te godine. Podsjetimo, promociju albuma sa svojim fantastičnim pratećim bendom Mile je održao prošlog studenog u krcatom Vintage Industrial Baru.

Taj koncert u Vintageu, koji su kritičari u svojim izvještajima strastveno hvalili, ovjekovječen je u obliku live albuma pod naslovom Soundtrack za život – Live at Vintage, a predstavlja presjek Miline bogate karijere koja ima važno mjesto i u našoj glazbenoj povijesti. A na snimci je zabilježena sirova i organska svirka benda u njegovoj punoj snazi. Baš onakva kakva se može očekivati na njihovim koncertima uživo. Zajedno s albumom objavljena je i live verzija hit singla Reno4 koji je izašao na njegovom albumu Kuća bez krova prije šest godina.

Mile je bio frontmen jednog od najvažnijih hrvatskih bendova svih vremena – Hladnog piva

Ali on je i čovjek čiji su glas i stihovi formirali i zauvijek ostavili svoj pečat na domaćem punku. A u novoj se etapi svoje karijere predstavio u punom sjaju s jakim pratećim bendom. Dodajmo, s Kekinom na turneji nastupa peteročlani bend sastavljen od iskusnih glazbenika i poznatih lica naše scene. A bend čine Viktor Slamnig, Andrija Lazo, Darko Krznarić, Mario Petrinjak te Mark Mrakovčić. Potonji je ujedno i producent iznimno hvaljenog albuma Nježno đonom.

Mile Kekin, čovjek koji je mnogima skrojio soundtrack za život i njegov peteročlani bend, priredit će veliko finale turneje koja će obuhvatiti tridesetak nastupa tijekom godine dana. Uz naglasak na numere s novog i aktualnog albuma te ostale pjesme iz solo karijere, Tvornica će s Milom i bendom ponovno moći pjevati i neke od hitova obožavanog i legendarnog Hladnog piva. Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture. Nakon što se one rasprodaju, cijena se diže na 15 eura, dok će na dan koncerta iznositi 17 eura. Više o ovom glazbeniku doznajte na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Mile Kekin – Pater familias

Tagged