predstava "vrijeme je za igru" - teatar puna kuća - 2020

Međunarodni dan djeteta – predstava “Vrijeme je za igru” i radionica u MSU

Krajem studenog, točnije 20. studenoga obilježava se Međunarodni dan djeteta, povodom kojeg Muzej suvremene umjetnosti i Teatar Puna kuća organiziraju kulturno – edukativni program namijenjen djeci od 1,5 do 6 godina pod nazivom “Vrijeme je za igru” u MSU-u, a koji će se održati u nedjelju, 22. studenog godine.

Program se sastoji od kazališne predstave koja se temelji na neverbalnoj komunikaciji, kombinirajući pokret, zvuk i glazbu, ali i upotrebu geometrijskih tijela i oblika uz pomoć kojih djeca vježbaju vizualno razumijevanje i komunikaciju.

Nakon predstave djeca će se uputiti na polusatnu kreativnu likovnu radionicu gdje će, inspirirani onime što su vidjeli na predstavi, sami izraditi svoj likovni rad. Muzejske edukatorice vodit će polaznike u kreativnom razmišljanju i likovnom izražavanju, stavljajući naglasak na slobodnoj interpretaciji sadržaja. Radovi nastali na radionici bit će izloženi u Otvorenoj galeriji MSU-a te digitalizirani i objavljeni u sklopu online izložbe dječjih radova na mrežnim stranicama, kao i na društvenim mrežama MSU-a.

U ranoj fazi razvoja, djeca uče komunicirati s okolinom na verbalnoj razini – izgovaraju svoje prve riječi i uče se pravilno izražavati. Ono što je vrlo bitno u socijalnom, ali i kognitivnom razvoju djeteta je vizualna komunikacija koja se razvija posredstvom likovnih elemenata. S obzirom da je utjecaj slike u društvu iznimno velik, vrlo je bitno na zanimljiv i kreativan način educirati najmlađu publiku o različitim mogućnostima komunikacije.

O tome su već mogli čuti na vodstvima i programima uz izložbu Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma koja je kroz medij animiranog filma komunicirala niz neverbalnih, ali ujedno univerzalnih poruka koje jednako lako iščitavaju djeca i odrasli diljem svijeta danas, kao i proteklih šest desetljeća.

Ukoliko još niste posjetili izložbu Zagreb filma – sada je prilika!

Naime, uz predočenje ulaznice za predstavu posjetitelji ostvaruju popust od 50% na cijenu obiteljske ulaznice za posjet izložbi Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma.

Ulaznice za program se mogu kupiti na blagajni Muzeja suvremene umjetnosti po cijeni od 40 kuna. Broj mjesta je ograničen! Više informacija o Teatru Puna kuća doznajte na mrežnim stranicama na adresi punakuca.hr.

Vrijeme je za igru / It`s Time to play – trailer – performance for age 1,5 – 6

Ključne riječi (tagovi): - - - - -