lipanjski turnir 2024 | hipodrom zagreb

Lipanjski turnir 2024 | 68. tradicionalni turnir okuplja europsku elitu konjičkog sporta na zagrebačkom Hipodromu i to od 31. svibnja do 2. lipnja

Zagreb će ponovno postati središte konjičkog sporta jer će se na Hipodromu održati 68. Lipanjski turnir. A ovo prestižno natjecanje, koje se od 1955. godine održava svake godine, drugo je najstarije sportsko natjecanje u Hrvatskoj, a nadmašeno je samo Memorijalom Borisa Hanžekovića. I dodajmo, to je jedno od najvažnijih konjičkih natjecanja u ovom dijelu Europe.

U svojoj bogatoj tradiciji dužoj od šest desetljeća Lipanjski turnir je izuzetno popularan ne samo među domaćim jahačima, već i među elitom europskih konjičkih natjecanja. Stoga se i ove, 2024. godine, očekuju najbolji sportaši iz cijele Hrvatske. Ali i iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Srbije, BiH, Slovačke, Italije, ali i mnogih drugih zemalja. A to dodatno podiže razinu konkurencije i atraktivnosti.

Ovogodišnji Lipanjski turnir održava se od petka do nedjelje, od 31. svibnja do 2. lipnja. A on objedinjuje dvije najpopularnije konjičke discipline – preponsko i dresurno jahanje. Osim toga, ovaj konjički turnir nudi i bogat popratni program pun uzbuđenja i raznolikih aktivnosti. Napomenimo da natjecanje počinje u petak ujutro u 8:30 sati, kada će jahači i njihovi konji nakon startnog zvona službeno otvoriti natjecanje.

Lipanjski turnir se održava na Hipodromu Zagreb od 31. svibnja do 2. lipnja 2024. godine

Tijekom ta tri dana gledatelji će imati priliku svjedočiti nevjerojatnoj snazi i sinergiji konja i jahača dok zajednički savladavaju najzahtjevnije prepreke. Također, ostat će očarani elegantnim kretnjama naših najboljih dresurnih konja. A najvažniji događaj turnira je finalno natjecanje za Pehar Grada Zagreba, koje će se održati u nedjelju, 2. lipnja, u popodnevnim satima. Tada će natjecatelji pokušati savladati prepone visine 140 centimetara, što će biti prava poslastica za sve ljubitelje konjičkog sporta, a zainteresirane posjetitelje zasigurno ostaviti bez daha. I dodajmo, Zagrebački konjički savez je sa svojim partnerima za natjecatelje uspio osigurani nagradni fond u visini od 15.860 eura.

Lipanjski turnir tradicionalno je privlačio više od 20.000 gledatelja te je iznimno značajan za Zagreb, kao i za promicanje konjičkog sporta. A Zagrebački konjički savez je kao organizator svim posjetiteljima osigurao besplatan ulaz, ali je i pripremio raznovrstan program. Sve kako bi vikend na Hipodromu bio pristupačan i nezaboravan za sve generacije. Ne propustite priliku biti dio ovog spektakla i uživati u nevjerojatnim izvedbama konja i jahača. Dođite na Hipodrom gdje ćete biti okruženi prirodom u samom centru grada. I dodajmo, Lipanjski turnir je jedan od najljepših natjecanja u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji. Sve dodatne informacije doznajte na mrežnim stranicama Zagrebačkog konjičkog saveza na adresi zgkonji.hr.

VIDEO: Hipodrom Zagreb / sezona 2024 | Preponsko jahanje (Show jumping) & Dresurno jahanje (Dressage)

Tagged