začarana močvara | 2020.

Kralj Čačka i Nina Bajsić nastupaju u sklopu programa Začarana Močvara FB Live Sessions i to u četvrtak, 2. travnja 2020. godine, točno u 21 sat!

U svojim polusatnim sessionima svoju glazbu će izvoditi Nina Bajsić i Kralj Čačka. Budite uz Facebook stranicu Začarane Močvare u četvrtak, 2. travnja 2020. godine, točno u 21 sat i uživajte s njima. A nakon prvog uspješnog i nenadanog Začarana Močvara FB Live Sessionsa iz tri grada s Marinadom iz Rijeke, Ivanom Judasom iz Zagreba te iz Varaždina gdje je svoju svirku streamala ŠećeR, druženja s J. R. Augustom i Billie Joan te prošlotjednog na kojemu su nastupili Stray Dogg i Au Hasard Denis, za vas se idućih tjedana organiziraju svirke gdje će nastupiti neki od najzanimljivijih kantautora iz regije.

Nina Bajsić je kantautorica koja živi i radi u Zagrebu. Pjesme intimnog karaktera koje sklada i izvodi u kontinuiranoj suradnji s violinisticom Jasminom Bojić i klaviristom Vidom Adamom Hribarom, ukomponirane su u indie-folk i country zvuk.

Pred publikom prvi puta nastupa 2018. godine, a nakon toga slijede nastupi na Tabor film festivalu, Indirekt festivalu, u Močvari, Tvornici kulture, Vinylu, Botaničaru, Saxu, Kulturnom centru Mesnička, kinu Europa, Teatru ITD, Booksi, na Festivalu svjetske književnosti, Akustici u Rockmarku, Radio Studentu te na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku te kao predgrupa britanskom kantautoru Michaelu Kiwanuki. Više o Nini doznajte na njezinoj Instagram stranici.

Kralj Čačka je pjesnik i kantautor rođen u Čačku u Srbiji

No, on več nekoliko desetljeća živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pjesama Na margini (Lom), kao i dva albuma – Zemlja snova (2016.) i Spusti svetlost na put (2018.). Prva tri singla s drugog album Spusti svetlost na put – naslovna pjesma, Mama kupi mi propeler i Rolaj – postali su hit nedelje u izboru slušatelja Radija 202, a album je izabran za Najbolji album godine u konkurenciji Električnog orgazma i Bajage.

Tijekom posljednje tri godine Kralj Čačka je svirao na najvećim festivalima u regiji. To su bili Exit, Arsenal, Ferragosto Jam, Mountain Music Fest, Arlemm, NS Koncert godine, SOMUS, Beer Fest… A nastupioi je i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 posjetitelja na Tašmajdanu. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu. Između najdubljih emocija i umetnosti sviranja. Između noći u zadimljenom baru i jutra koje mijenja sve i između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Više o ovom glazbeniku doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Kralj Čačka – Bum

Tagged