cinestar 2020 | back to cinema

Kino dvorane se ponovo otvaraju! Zabilježite četvrtak, 20. kolovoza 2020. godine i pogledajte najnovije kino hitove!

Blitz-CineStar otvara svoje kino dvorane od četvrtka, 20. kolovoza 2020. godine! Velika je to vijest za sve ljubitelje kina koji će već tjednima iščekuju datum otvorenja jer je odlazak u kino jedan od omiljenih oblika zabavnog i kulturnog života. Najveći kinoprikazivač otvorit će napokon svoje dvorane nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz suradnju s Ministarstvom kulture i medija RH i Blitz-CineStarom, pripremio odgovarajuće preporuke za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavljaju na prvo mjesto i tako omogućuju opušteno uživanje u filmovima.

Svijet se polagano prilagođava “novom normalnom” nakon što je epidemija koronavirusa uzrokovala potpuno zaustavljanje svega na što smo navikli u normalnom životu. Karantena je zahvatila i filmsku industriju, stale su filmske produkcije, filmski festivali su otkazani, a kina diljem svijeta su zatvorila svoja vrata, ali smo nakon točno pet mjeseci spremni za ponovni odlazak u kino dvorane!

“Želimo se zahvaliti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu kulture i medija RH na potpori i razumijevanju za cijelog trajanja ove krize. Vrijeme od zatvaranja do ponovnog otvaranja kina iskoristili smo za planiranje i provođenje svih potrebnih mjera usmjerenih na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina. Pripremili smo kino dvorane za novi prijem posjetitelja, proveli smo dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekujemo posve spremni. Svi smo željni zabave, ali moramo ostati odgovorni, zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i naših zaposlenih nam je prioritet”, rekla je povodom ponovog otvorenja kino dvorana Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica uprave Blitz-CineStara.

Planirane mjere su nadopunjene i najnovijim preporukama HZJZ-a za kino dvorane

Kapacitet dvorana bit će limitiran. Također, online sustav prodaje ulaznica i blagajne će automatski blokirati prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja. Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno, moći i sjediti zajedno. No, oni će od prvih susjeda biti odvojeni praznim sjedalom lijevo i desno. Također među ostalim, CineStar vodi računa i o rasporedu projekcija radeći veće razmake između početaka i završetaka filmova. I to kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyjima gdje je preporuka fizičke distance 1.5 metar.

A dok su kino dvorane bile zatvorene, u CineStaru koji je poznat po uvođenju inovacija i podizanju ljestvice korisničkog iskustva, to su vrijeme usmjerili na obnovu nekih postojećih i izgradnju novih kina. Tako posjetitelje od četvrtka, 20. kolovoza 2020. godine, u zagrebačkom CineStar Arena kinu. očekuju potpuno preuređene Gold Class dvorane. Dodajmo i da je CineStar Joker u Splitu u cijelosti renoviran. Tako će prvi na hrvatsko tržište donijeti novitete kao što je KIDS dvorana s toboganom i igraonicom. Također, tu su i Royal beds, udobne kožne ležajeve za dvoje. A oni će biti dostupni u svim dvoranama tog omiljenog splitskog kina.

Također, tu je još jedna velika novost u CineStarovoj ponudi, idealna za sve koji žele još bržu i sigurniju uslugu. A to je mogućnost kupnje hrane i pića, tj. menija online, istovremeno s kino ulaznicama. Dodajmo da su dostupni meniji su s kokicama i nachosima te pićem i čokoladicom. Menije kupljene on line, posjetitelji će moći preuzeti na blagajni prije filma.

CineStar otvaranjem kina od samog starta najavljuje izuzetno bogat i uzbudljiv filmski program

U prvom tjednu publika će moći pogledati čak nekoliko premijera. To su eksplozivni psihološki triler Bijesan (Unhinged) s Oscarom nagrađenim Russellom Croweom u glavnoj ulozi. A tu je i beskrajno romantična i inspirativna glazbena priča Još uvijek vjerujem (I Still Believe). Za one najhrabrije tu je napeti horor Brahms: Dječak II (Brahms: Boy II). A vaši najmlađi, kao i odrasli željni bezbrižne zabave, mogu uživati u sinkroniziranim animacijama Naprijed (Onward) i Kapetan Sabljozubi i magični dijamant (Captain Sabertooth and the magic diamond).

Film s jednim od najizdašnijih budžeta ikad snimljen u Hollywoodu, dugoočekivani Tenet, kojeg potpisuje najuspješniji redatelj današnjice, Christopher Nolan, u CineStar kina stiže 27. kolovoza, a tjedan uoči premijere filma će fanovi moći uživati u globalnom eventu obilježavanja desete godišnjice od prikazivanja Nolanovog filma Početak (Inception).

Od 27. kolovoza u kino dvorne stiže i obiteljska sinkronizirana animacija “Crvencipelica i 7 patuljaka” (Red Shoes and the Seven Dwarfs)

U tjednu od 3. rujna očekuje nas dugoočekivana premijera velikog Disneyjevog spektakla Mulan. Također, prikazivat će se i jezivi triler Antebellum, producenta filmova Get Out i Us. Od 10. rujna u CineStar stiže nastavak filma koji je zaludio čitav svijet. Nastao prema bestseleru spisateljice Anne Todd Poslije svega: Sudar (After We Collided) je nastavak megauspješnice Poslije svega iz 2019. godine. U tom ga tjednu prate i otvaranje kriminalističkog misterija Ubojice s razglednice (Postcard Killings) te prve animirane cjelovečernje zabava o najpoznatijem psu na svijetu Scooby-Doou!

Otvaranje kina te noviteti za Gold Class i splitski CineStar u Jokeru, kao i online kupnja menija, razveselit će publiku. Stoga vas CineStar poziva da zajedno s njima nastavite ovo kino-putovanje koje je iznenada stalo u ožujku. Jer CineStar kina zbližavaju ljude, okupljaju obitelji i stvaraju emocije. Na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu koju ćete uskoro moći kupiti putem iCineStar aplikacije ili online na cinestarcinemas.hr.

Tagged