miro kadoić quartet - jazz u močvari - 2022.

Jazz u Močvari predstavlja hrvatsko-slovenski jazz sastav Miro Kadoić Quartet

Miro Kadoić akademski je glazbenik koji se glazbom bavi od 80-ih godina 20. stoljeća. Školovao se u Zagrebu i New Yorku, a 1993. godine postaje članom Big Banda RTV Slovenija, s kojim ugoščuje mnoge svjetske jazz soliste i autore. Višestruki je dobitnik nagrade “Status” Hrvatske Glazbene Unije za najboljeg alt-saksofonistu. 2012. godine dobiva i Porina za najbolji jazz album i najbolju jazz izvedbu.

Osim jazza, Miro sklada i klasičnu i filmsku glazbu. Dodajmo da je izraziti podupiratelj mladih glazbenika koje uključuje u svoje projekte ili sudjeluje u njihovima. Do sada je snimio desetak jazz albuma kao autor i član svirajući sa svim imanentnijim imenima slovenske i hrvatske jazz scene.

Miro Kadoić Kvartet na svojim koncertima izvodi svoje originalne kompozicije. One su nastale u razdoblju zadnjih nekoliko albuma do danas. Osim Mire Kadoića na alt saksofonu i flauti, Kvartet čine ga Petar Čulibrk na klavir, Nikola Matošić na kontrabasu i Gašper Bertoncelj na bubnjevima. Više o Miri Kaodiću doznajte na stranicama HDS-a. Ne propustite ovako dobar početak vikenda! Koncert se održava u klubu Močvara u petak, 11. veljače 2022. godine u 20 sati. Ulaznice koštaju 30 kuna u pretprodaji te 40 na dan koncerta. COVID potvrde nisu potrebne.

Video: Miro Kadoić Kvartet nastupa u Močvari

Tagged