advent uz zmije / zagreb 2019.

Izložba “Čudesan svijet zmija” – pogledajte jednu od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi

Izložba “Čudesan svijet zmija” je jedna od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi. Cilj ove jedinstvene zbirke je približiti ljudima ova fascinantna i često krivo shvaćena bića i educirati javnost. Na izložbi će biti izložene neke od najpoznatijih svjetskih zmija, poput najveće otrovne zmija na svijetu – Kraljevske kobre. Mužjak Elvis star je osam godina i već sada je dug skoro četiti mjesta. Posjetitelji će uz Kraljevsku kobru moći vidjeti i čuvene Crne mambe, Zelene mambe, Gabonsku ljuticu, kobre pljuvaćice, razne čegrtuše, boe i pitone, ali i mnoge druge zmije, kao i Gila bradavičara – jedinu vrstu otrovnog guštera na svijetu. Osim zmija, posjetitelji će moći vidjeti i dvije vrste varana.

Izložba Čudesan svijet zmija – Advent uz zmije će se održavati u Gornjogradskoj gimnaziji (ulaz sa Strossmayerovog šetališta, kod spomenika Antuna Gustava Matoša) biti otvorena do 1. prosinca 2019. do 7. siječnja 2020. godine, a radno vrijeme izložbe je od ponedjeljka do petka od 17 do 23 sata, a subotom i nedjeljom od 12 do 23 sata. U vrijeme školskih praznika izložba će biti otvorena svakim danom od 12 do 23h sata.

Cijene karata iznose za odrasle 50, a za djeca od 7 do 14 godina 30 kuna. Djeca do 7 godina u pratnji roditelja mogu ući besplatno.

Oni hrabri moći će i dotaknuti zmije te u rukama držati neke od neotrovnih.

O projektu “Čudesan svijet zmija”

Projekt Čudesan svijet zmija pokrenut je 2013. godine izložbom u Zagrebu. Od tada do danas izložba se održava svake godine i ukupno ju je vidjelo oko 90.000 ljudi.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Izložba “Čudesan svijet zmija” – pogledajte jednu od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi

Comments are closed.