ivan grobenski - siromahi i lazari | 2020.

Ivan Grobenski, kantautorski odmetnik, nastupa u Začaranoj Močvari u nedjelju, 25. listopada 2020. godine

Nakon proljetnog i odličnog online nastupa Začarana Močvara FB Live Sessions u kojemu smo imali priliku čuti dio pjesama iz njegove pjesmarice, Ivan Grobenski u nedjelju, 25. listopada 2020. godine, dolazi u zagrebački klub Močvara predstaviti sve to uživo, ali još i više od toga! Naime, ekskluzivno ćemo čuti i nekoliko novih pjesama s nadolazećeg albuma lažnih kajkavskih narodnih pjesmama. A oni će, sigurni smo, uzburkati vode i unijeti uzbuđenje u ovo učmalo vrijeme!

Ivan Grobenski je na sceni najpoznatiji kao član grupe Moskau, a tek od 2017. godine kao odmetnik u kantautorskim vodama. Od 2017. do danas objavio je dva hvaljena samostalna albuma – Lessons in Life and Love (2017) i On Death & Other Problems (2018), tri live albuma – Live Lessons (2018), IG and the Broken Heavenly Orchestra Live from Hell (2019) i Začarana Močvara FB Live Session (2020) i Island Life EP (2018), a uspješno nastavlja ignorirati trendove i sabotirati vlastitu karijeru, objavljujući ove godine i dva soundtracka (Odijelo i Dendrotaktilia). Daleko najpopularniji i najslušaniji album mu je šestosatni IG’s Drills (u bauštelskim krugovima poznatiji kao Bušilice), a koji uskoro planira izvoditi i uživo.

Ivan Grobenski trenutno priprema neo-tradicionalni album lažnih kajkavskih narodnih pjesama. Album će izaći tijekom 2020. godine, a Ivan se s njim nada ponoviti barem mali dio uspjeha Bušilica. I dodajmo, do sada su objavljena dva singla – Črna Megla i Siromahi i lazari. Također, Grobenski povremeno svira i s Dimitrijem Dimitrijevićem, The Gentlemanom, Annom Moor i još nekim drugim ljudima. A snima, producira i piše neke knjige koje nikako da završi… Više informacija o Ivanu Grobenskom doznajte na njegovoj Facebook stranici.

VIDEO: Ivan Grobenski – Siromahi i lazari

Tagged