incirrina | 2023.

Incirrina, grčka senzacija i domaći čarobnjak Zarkoff pozivaju vas u Močvaru na mračni elektro-synth koncert i to u srijedu, 6. rujna 2023. godine!

Incirrina i Zarkoff u organiziraju u klubu Močvara “Noć mračne elektronike”! Ovaj spektakularni koncert će se održati u srijedu, 6. rujna 2023. godine, a počinje u 21 sat. Dodajmo da se vrata kluba Močvara otvaraju u 20 sati, a tada će i proraditi blagajna na kojoj ćete moći ulaznicu za ovu svečanost platiti 8 eura.

Incirrina je jedan od najvažnijih predstavnika nove europske electronic synth scene, a njihova dva albuma dobila su odličan prijem kod kritike i publike. Ovaj duo sjajno plovi glazbenim pravcem koji je posljednjih godina u Europi doživio veliki revival i koji je iznjedrio mnoštvo sjajnih bendova. Incirrina je jedan od onih upečatljivijih koji nude cijeli doživljaj. Točnije, odličnu glazbenu podlogu i upečatljive tekstove.

“Usta su nam bila čvrsto zatvorena. Željeli smo vrištati i taj vrisak pretvoriti ne samo u izlaz iz te situacije već ga upotrijebiti kao način razumijevanja među ljudima. Željeli smo se pobuniti protiv svega, ali i odgovoriti na osjećaj unutarnjeg kaosa, bespomoćnosti i straha od urušavanja svijeta. Samoća, nasilje, očaj, društvena nepravda, biopolitika, ali i ljubav, humanost i odrastanje glavne su teme albuma…”,tim je riječima Incirrina objasnila kako je teklo stvaranje njihovog zadnjeg albuma Lip Led Scream koji je objavljen prošle, 2022. godine. Taj album donio im je mnogo pozitivnih kritika od publike i kritike. A komentari na njihovom Bandcamp profilu govore kako se Incirrina s razlogom može smatrati jednim od predvodnika nove electro-pop scene.

Zarkoff dolazi iz Siska

Zarkoff je prisutan na europskoj electro sceni već duže vrijeme. No, on povremenio ima izlete i u druge žanrove. Član je zagrebačkog kolektiva bRave i vlasnik studija Sensorium. Osim radeći na vlastitom materijalu i brojnim autorskim projektima, dobar dio vremena provodi radeći miks i mastering za autore s rostera izdavačkih kuća poput Creme Organization, R Zone, Return to disorder, Enfant Terrible / Gooiland Elektro

Solo album pod naslovom Sweet Obsolete izdaje 2015. godine za francuski label Unknown Pleasures Records, na kojem, unatoč sveprisutnim ritam mašinama i sint bas linijama dosta naginje prema post-punku. Ali na trenutke i prema glam-rocku…. Dodajmo i da je album nakon samo dva tjedna dospio na vrh European Alternative Charts. Više o Zarkoffu doznajte na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Incirrina – Careworn Face | Zarkoff live for Strict Tempo

Tagged