igor geržina | foto: kadar 22 | 2020.

Igor Geržina, slavni saksofonist, slavi 50. rođendan u kazalištu Komedija u nedjelju, 23. veljače 2020. godine

Hvaljeni hrvatski saksofonist Igor Geržina sprema posebno iznenađenje za svoju publiku u zagrebačkom kazalištu Komedija u nedjelju, 23. veljače 2020. godine. I dodajmo, on je svoj pedeseti rođendan odlučio proslaviti u društvu prijatelja i vrsnih glazbenika. Tako ovom prigodom u Komediji Igor Geržina priprema samo najbolju glazbu za sve prisutne na koncertu pod nazivom “Na pola puta”. A gosti koji će upriličiti koncert bit će brojni poznati glazbenici.

Nastupit će tako Massimo, Gabi Novak, Vanda Winter, Saša Lozar, Ivana Kindl, Zagrebački kvartet saksofona, Ervin Baučić i zbor Mozartine. Kako su Igorovi koncerti prava poslastica za glazbene znalce, ne sumnjamo da će tako biti i ovom prilikom te da ćemo svi zajedno tu večer uživati i na najljepši mogući način podržati stvaralaštvo i proslaviti rođendan ovog vrhunskog umjetnika. I spomenimo, koncert Igora Geržine u Komediji počinje u 19:30 sati, a cijena ulaznice je 120 kuna.

“Nakon što je moj koncert Saksofon i ja – naših prvih 30 godina izazvao golemi interes i tražila se karta više, često dobivam upite o tome kada će novi koncert. Već tada sam shvatio da bi bilo izvrsno ponovno napraviti nešto slično. Spojit ću proslavu okruglih 50 godina života s koncertom i time publici pokloniti još jednu odličnu svirku s vrhunskim gostima. I dodat ću, spremamo puno slatkih iznenađenja. Baš kao što i priliči jednoj rođendanskoj proslavi”, rekao je Igor Geržina.

Popularni saksofonist višestruki je dobitnik nagrade Porin, nagrade Status te brojnih drugih nagrada i priznanja

Njegove skladbe mogle su se čuti i na brojnim američkim radio postajama, gdje su ga voditelji simpatično prozvali Croatian Sensation. Osim toga, Igor Geržina ima i pjesmu posvećenu svojem psu, francuskoj buldogici Duški, ali i album s božićnim pjesmama. A zanimljivo, iza njega je i album s obradama najljepših dalmatinskih pjesama…

A Igor će ovim koncertom naziva Na pola puta publici ponuditi veliki dio svojeg dugogodišnjeg stvaralaštva. On će u Komediji u nedjelju, 23. veljače 2020. godine, odsvirati najbolje skladbe sa šest studijskih albuma. No, izvest će i brojne pjesme nastale u suradnji s mnogim poznatim glazbenim imenima…

Tko je Igor Geržina?

Saksofonist Igor Geržina završio je Muzičku akademiju u Zagrebu, ali i Berklee College of Music u Bostonu. Dobitnik je deset Porina i šest nagrada Status, a poznat je po svojim dugogodišnjim suradnjama s najpoznatijim imenima hrvatske glazbene scene, poput Massima, Parnog Valjka, Dine Dvornika i mnogih drugih. Iza sebe ima preko 30 godina umjetničkog djelovanja i bavljenja glazbom.

Na svjetskoj smooth jazz sceni poznat je kao hrvatska saksofonska senzacija, a njegova se autorska glazba emitira na četiri kontinenta, u 15 zemalja na nekoliko stotina smooth-jazz radijskih postaja. Ostavio je trag na preko 120 diskografskih izdanja na kojima je sudjelovao kao glavni ili gostujući izvođač te kao producent. On je do sada izdao šest samostalnih albuma, a za šesti po redu – Svim na zemlji – prošle je, 2019. godine, osvojio Porina za najbolji instrumentalni album. A što Igor Geržina još radi i stvara, doznajte na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Igor Geržina – Small cafe | live 2020.

Tagged