drago diklić i vatroslav kuliš - 2020

Humanitarni koncert Drage Diklića u sklopu akcije “Korak u život” na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Humanitarni koncert Drage Diklića u sklopu akcije “Korak u život” namjenjen prikupljanju sredstava za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji održat će se na ljetnoj pozornici Tuškanac u subotu, 27. lipnja 2020. godine s početkom u 21:30 sati. Scena Amadeo se već tradicionalno uključila u organizaciju ljetnih koncerata, a nastavak je to jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih priča koju je još 2008. godine pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol.

Svi ljubitelji Drage Diklića, svojevrsne ikone domaće popularne i jazz glazbe mogu kupiti ulaznice po cijeni od 100 kuna na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac na dan koncerta te na web-portalu Ulaznice.hr.

Ukupan prihod biti će doniran humanitarnoj akciji Korak u život. Jedan sretni kupac, čiji će broj ulaznice biti izvučen na samoj pozornici, dobit će na poklon sliku Vatroslava Kuliša, jednog od naših najeminentnijih likovnih umjetnika, čija velika izložba upravo traje u zagrebačkoj Modernoj galeriji.

Dodjelom stipendija pomaže se mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevicu.

Naime, u Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju.

Akcijom se otad svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih dvanaest godina prikupljeno je više od 27 milijuna kuna za 270 studentskih stipendija, dok su prve tri generacije stipendista upravo zahvaljujući ovoj hvalevrijednoj akciji uspješno završile svoje fakultetsko obrazovanje.

korak za život - logo 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

2 thoughts on “Humanitarni koncert Drage Diklića u sklopu akcije “Korak u život” na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Comments are closed.