halestorm :: hard rock band :: pittsburgh usa :: 2022.

Halestorm i Mammoth WVH nastupaju u Domu sportova uz Alter Bridge

Halestorm, američka hard rock četvorka i dobitnici Grammyja za Najbolju hard rock / metal izvedbu, nastupit će u subotu, 26. studenog 2022. godine u zagrebačkom Domu sportova i to kao specijalni gosti grupe Alter Bridge! Bend stiže ravno iz Red Liona u Pennsylvaniji, a predvodi ih sjajna vokalistica i gitaristica Lzzy Hale, jedna od najboljih frontwoman na današnjoj rock sceni. Na sceni su aktivni od kraja 90-tih, ali su pravi proboj doživjeli oko 2005. godine kada kreću na intenzivne turneje. Do danas su ostali prepoznatljivi upravo po non-stop turnejama, zabilježivši čak do 250 koncerata godišnje. Uz to, scenu su dijelili s ogromnim glazbenim imenima. A to su Alice Cooper, Evanescence, Disturbed, Avenged Sevenfold, Bullet For My Valentine te naravno Alter Bridge.


Halestorm je do danas objavio pet studijskih albuma. Katalog su otvorili 2009. debijem Halestorm, a zadnje izdanje je ovogodišnji Back From Dead. Spomenuti Grammy grupa je osvojila 2012. godine i to za pjesmu Love Bites (So Do I), pobijedivši u finalu Marilyn Mansona te grupe Iron Maiden, Anthrax i Lamb Of God.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po cijeni od 230 kuna. Na dan koncerta, za ulaznicu će trebati izdvojiti 260 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te sva fizička i online prodajna mjesta Eventima.

Koncert u Domu sportova bit će njihov prvi nastup u Hrvatskoj

Zanimljivo, Hrvatska je i zemlja iz koje dolazi i basist Josh Smith, čija obitelj je iz Zadra. U Zagreb stižu u sklopu promocije svog aktualnog albuma Back From The Dead koji je objavljen 6. svibnja 2022. godine i uhvatio njihove najbolje kritike do sada. Veliki Metal Hammer je Halestorm već uvrstio na popis najboljih metal albuma u 2022. godini, a mediji posebno ističu kako je Lzzy Hale vjerojatno najbolji ženski rock vokal današnjice. Također, hvale se nove pjesme i to zbog njihove energije te strasti koje dolaze tijekom njihovih nastupa. O ovom američkom hard rock bendu doznajte na Wikipediji.

Uz Halestorm u Dom sportova 26. studenog stižu i Mammoth WVH, iza kojeg stoji Wolfgang Van Halen, sin legendarnog Eddiea Van Halena. Wolfgang je bio član grupe Van Halen sve do njihovog razlaza, a u Zagrebu će promovirati debi Mammoth WVH, objavljen prošle godine. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi mammothwvh.com.

Velika Pawns & Kings turneja Alter Bridgea, Halestorma i Wolfgang WVH-a prolazi kroz 25 gradova i 18 zemalja. Sve počinje u njemačkom Hamburgu i završava u Londonu. Umeđuvremenu će svirati po Francuskoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Skandinaviji, Nizozemskoj i Poljskoj. Dodajmo da će njihov nastup u Domu sportova u Zagrebu biti jedini u regiji.

VIDEO: Halestorm – Wicked Ways

Tagged