bilo bi šteta da biljke krepaju | maja posavec & pavle vrkljan | 2019.

Bilo bi šteta da biljke krepaju | Premijera predstave autora Ivora Martinića održat će se u KunstTeatru u nedjelju, 10. studenog 2019. godine

U trešnjevačkom KunstTeatru održat će se premijera predstave “Bilo bi šteta da biljke krepaju” nastale prema tekstu Ivora Martinića. A predstava će se održati u nedjelju, 10. studenog 2019. godine, s početkom u 18 sati. “Bilo bi šteta da biljke krepaju” drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dvojbi.

Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava doći do zajedničke istine, kako bi mogli krenuti dalje. Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povijest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drame je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja te zahtijeva od glumaca da posude vlastite biografije ili improviziraju slične.

Rad na postavljanju ove drame započeo je u svibnju 2019. godine. A u njegovoj drugoj fazi sudjeluju glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan, točnije, u komunikaciji s autorom drame Ivorom Martinićem. Dvoje glumaca i dramski pisac pred publikom istražuju i komentiraju međusobne profesionalne odnose, u potrazi za zadovoljavajućom scenskom reprezentacijom drame… Oblikovatelj svjetla je Alen Marin, a producenti su Romana Brajša i Petar Cvirn. Dizajner je Pavao Kuharić, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, a fotografkinja je Karla Jurić. Predstava je nastala u koprodukciji TeatruMa, T25 i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture. Više o Ivoru Martiniću doznate na njegovoj Facebook stranici.

Tagged