pozornica | greencajt festival 2023

Greencajt festival 2023 vas poziva na koncerte Gibonnija i Konstrakte

Ovogodišnji Greencajt festival osim konferencijskog dijela programa s više od 80 panelista, donosi i odlične ritmove i dobru zabavu za sve posjetitelje, a riječ je o koncertima dvije iznimno poznate zvijezde na regionalnoj glazbenoj sceni. Tako vas u zelenoj oazi Rougemarin parka očekuje vas legendarni kantautor Gibonnni s bogatim repertoarom svevremenskih hitova, dok će drugi dan festivala zatvoriti konceptualna glazbenica Konstrakta s bendom Zemlja Gruva, najpoznatija po hitu “In corpore sano”.

Nakon što je zagrebačku Arenu napunio dva puta zaredom, Gibonni će razveseliti sve posjetitelje Greencajt festivala u srijedu, 24. svibnja 2023. godine, a izvest će svoje najpoznatije pjesme unutar čak 35 godina duge i uspješne karijere – TemperaČinim pravu stvarMirakulLibarOprostiPosoljeni zrak i razlivena tintaJudi, zviri i beštimjeOnako, od okaUdicaLažu fotografije… A dodajmo, osim svoje glazbene karijere Gibonni je poznat i kao Unicefov ambasador dobre volje.

A da je Gibonni veliki humanitarac pokazuje i njegova suradnja s OTP bankom. Naime, ona je s Mastercardom pokrenula donacijski program OTP Zaokruži. Riječ je o programu koji prikuplja donacije za dječje bolnice zaokruživanjem iznosa prilikom kartičnog plaćanja na sljedeću deseticu centa. Dodajmo da je tako i prigodno u prodaju pušteno 200 karata čiji će prihod u potpunosti ići za ovu akciju.

Drugi dan festivala Greencajt zatvorit će Konstrakta i Zemlja Gruva

A ova regionalno popularna senzacija i kantautorica koja je svima poručila kako umjetnica mora biti zdrava! Konstrakta će u sklopu festivala sudjelovati s bendom Zemlja Gruva s kojim nastupa od samih početaka, točnije od 2007. godine. Ana Đurić znana i kao Konstrakta je srpska glazbenica koja je već dugo na glazbenoj sceni. A prije nego što je nastavila solo karijeru 2019. godine i stekla značajnu slavu, istaknuta je i prepoznata kroz funk i soul glazbene žanrove. Ali i kao vodeći vokal indie pop sastava Zemlja gruva! I dodajmo, Konstrakta će osim nastupa sudjelovati u dnevnom terminu festivala na panelu Aktivizam u umjetnosti: zašto je jedini “propjevao” Vojko V?.

Posjetitelji će i kupnjom ulaznica za koncert Konstrakte dati svoj doprinos, budući da će ostvareni prihod biti namijenjen za provođenje ekoloških akcija. Zato osigurajte svoje ulaznice na vrijeme! A sve informacije o festivalu koji donosi inspirativnu energiju i nove razloge za optimizam pronađote na mrežnim stranicama Greencajta. Također, sve novosti možete pratiti i putem profila na Facebooku ili Instagramu.

Tagged