greencajt festival zagreb 2022

Greencajt festival 2022 – pregršt ideja kako zelene vizije pretvoriti u stvarnost

Trodnevna konferencija Greencajt festival održat će se od četvrtka do nedjelje, od 2. do 5. lipnja 2022. godine u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i restorana Rougemarin Park u Zagrebu. A ovogodišnji Greencajt donosi inspirativne panel diskusije o zelenim inicijativama, expo električnih i hibridnih automobila te dodjelu Nacionalne nagrade za okoliš Green Prix 2022.


Navedeni događaji okosnica su nadolazećeg Greencajt festivala, a on će okupiti sve predvodnike zelene tranzicije. Ali, tu će se naći i svi zaljubljenici u prirodu i okoliš. Cilj ovog jedinstvenog festivala je dodatno osvijestiti problem klimatskih promjena. Također, on želi naglasiti važnost savladavanja zelenih globalnih izazova, kako na međunarodnoj razini, tako i u lokalnim sredinama.

Greencajt festival 2022 – upoznavanje s gorućim pitanjima ekologije i održivim rješenjima

Educiranje javnosti o tome kako živjeti zelenije i održivije jedan je od ključnih koraka ka boljoj i zelenijoj sutrašnjici. Trodnevnim festivalom ćemo kroz više od 20 panela i predavanja upoznati poslovnu zajednicu i zelene entuzijaste s gorućim pitanjima ekologije i održivim rješenjima. Vjerujemo da ćemo uspješno podići razinu svijesti o aktualnim pitanjima u našem okruženju. Također, u sklopu Greencajta proglasit ćemo dobitnike Nacionalne nagrade za okoliš 2022 – Green Prix, koju dodjeljujemo u partnerstvu s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Zahvaljujući Greencajt festivalu, po prvi puta ćemo na jednom mjestu okupiti sve relevantne institucije, kompanije, organizacije, ali i pojedince koji streme istom cilju. A to je održiva budućnost”, rekao je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Izuzev upoznavanja s temama kao što su “utjecaj klimatskih promjena na korporacije”, “pametni gradovi“, “zanimanja budućnosti”, “inovatori kao pokretači promjena” i “otpad kao sirovina”, posjetitelji će imati priliku uživo čuti neke od najpoznatijih svjetskih i domaćih stručnjaka iz područja održivosti.

Uz sav navedeni edukativni i izložbeni sadržaj, uz Greencajt 2022 neće nedostajati ni dobre zabave!

U sklopu festivala održat će se i natjecanje Hackaton u suradnji s Britanskom ambasadom. Nakon dvodnevnog rada, stručnjaci će izabrati i nagraditi najuspješniji projekt. Velika novost festivala je i EXPO najnovijih modela električnih i hibridnih automobila na hrvatskom tržištu. A njih će posjetitelji Greencajt festivala moći besplatno razgledati na prostoru Rougemarin Parka.

Greencajt festival najavljuje i dodjelu Nacionalne nagrade za okoliš 2022. – Green Prix i to u šest kategorija. Prijave za Green Prix otvaraju se u četvrtak, 31. ožujka, a pobjedu će odnijeti kandidati koji su na poseban i inovativan način doprinijeli postizanju klimatskih ciljeva. Poseban interes izazvat će kategorija Greenlider 2022, a dobitnika će na temelju najvećeg broja glasova izabrati javnost.

Uz sav navedeni edukativni i izložbeni sadržaj, neće nedostajati ni dobre zabave. Tijekom dana, zelenom oazom Rougemarin Parka širit će se mirisi vegetarijanskih delicija koje će pripremiti chef Marin Medak, a navečer će posjetitelji uživati u odličnoj glazbi najpoznatijih hrvatskih bendova. Ulaznice za Greencajt festival moguće je kupiti kroz sustav Entrio. A sve informacije i vijesti o ovom zelenom festivalu možete naći mrežnim stranicama na adresi greencajt.hr.

Tagged