sara renar 2020

Glazbeni projekt #OdSobeDoSobe ide dalje! U novom izdanju pjeva Sara Renar

Glazbeni projekt #Odsobedosobe ide dalje! 1. travnja pjeva nam Sara Renar, zagrebačka (kant)autorica koja iza sebe ima četiri studijska izdanja i Porina za najbolju vokalnu izvedbu 2015. Sara Renar nam je pripremila tri svoje pjesme – Gdje povlačiš crtu, U što ti vjeruješ i Jesen koje će se moći poslušati 1. travnja 2020. godine u 18 sati na YouTube kanalu Unisona i na webu Večernjeg lista.

Ujedinjavaju se svi glazbenici, autori i izvođači u pokušaju da iz svojih soba pošalju pozitivu

#OstajemDoma dobilo je novu dimenziju, onu stvaranja, sviranja i pjevanja #OdSobeDoSobe. S obzirom na to da trenutna epidemiološka situacija vezana uz korona virus u Hrvatskoj onemogućava i hrvatskim glazbenicima da rade svoj posao, projektom #OdSobeDoSobe želi se potaknuti zajedništvo i stvaranje jedne lijepe arhive sobnih izvedbi pjesama.

Osim toga, Zagreb je pogođen velikim potresom prije tjedan dana, što dodatno unosi nervozu koju upravo glazbom želimo smanjiti.

O projektu #OdSobeDoSobe i #OstajemDoma

Stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma, glazbeni je projekt UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA, čiji su osnivači HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava te Večernjeg Lista.

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji List pozivaju sve glazbenike, autore, izvođače i producente da se uključe i pošalju svoje snimke na mail adresu spotovi@unison.hr. Poželjno je snimiti barem jedan, a maksimalno tri glazbena broja do 15 minuta uz poruku svim gledateljima da ostanu doma i to kamerom, fotoaparatom ili mobitelom. Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke.

Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, masterirati te distribuirati na već navedene kanale.

Saru Renar i ostale glazbenike koji su se pridružili projektu, možete pogledati i u emisiji PopRock.hr na HTV-u, zatim na CMC televiziji te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas i Zagreb.info. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca i zagrebačka Z1 televizija, gdje ćete također moći pogledati sve sobne izvedbe.

Ovim putem pozivamo i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive putem glazbe i da nam se jave na gore navedeni mail.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged