FungiFest 2019 / Lonjsko polje

FungiFest – Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Gljivarski kotlić, izložba gljiva i ljekovitog bilja, edukativne radionice, kulturno – umjetnički program, pješački i biciklistički obilasci – sve Vas to čeka na četvrtom festivalu gljiva – FungiFestu! Ovog puta, putevi okusa i mirisa vodit će nas podno Moslavačke gore i brojnih vinograda do moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje – Prijamnog centra Repušnica na IV. Festival gljiva i ljekovitog bilja. Popularno zvani FungiFest u svom programu će obuhvatiti izložbu gljiva, stručna predavanja, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu gulaša od gljiva, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinara i gastronomske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti večernji glazbeni nastupi.

U stručnom djelu programa moći ćete saznati nešto više o vrstama gljiva i drugog živog svijeta (ptice, biljke) za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje te će se moći uživati u pogledu na izložbene primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijelu Slavonije, koje će i ovog puta biti označene karticom koja će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti.

Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački i biciklistički obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, kao i vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor Krapec.

Navratite 28. rujna 2019. godine do Prijamnog centra Repušnice i zajedno s organizatorima naučite nešto novo o gljivama i ljekovitom bilju, uživajte u eno-gastro ponudi ili jednostavno uživajte u prekrasnoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje.

Program počinje u 9.30 sati, a više informacija o događaju doznajte na internetskoj stranici Turističke zajednice Grada Kutine turizam-kutina.hr.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -