električni orgazam | kako bubanj kaže | tvornica kulture zagreb | 16.11.2024.

Električni orgazam obilježava 40 godina albuma “Kako bubanj kaže” uz gošću Anicu Dobru u Tvornici kulture u subotu, 16. studenog 2024. godine

Legendarni Električni orgazam svirat će ove jeseni u Tvornici kulture! Bend će posebnim koncertom obilježiti 40 godina albuma “Kako bubanj kaže”, a nezamjenjivoj će se petorci na zagrebačkoj pozornici po prvi put pridružiti i uistinu jedinstvena gošća – proslavljena glumica Anica Dobra. I dodajmo, Električni orgazam proslavu sa zagrebačkom publikom zakazuje za subotu, 16. studenog 2024. godine.

Kako bubanj kaže četvrti je studijski album jednog od najpopularnijih srpskih punk rock bendova svih vremena. Izdanje je 1984. godine objavljeno za diskografsku kuću Jugoton, a na albumu su sudjelovali Srđan Gojković Gile (vokal, gitara), Jovan Jovanović Grof (bas), Goran Čavajda Čavke (bubnjevi), Ivan Pajević (gitara), Ljubomir Đukić (klavir, vokal) te Ivan Švager (saksofon). A album Kako bubanj kaže sastoji se od osam legendarnih pjesama.

Na A strani nalaze se udarne pjesme Kako bubanj kaže, Klinci traže zabavu, Pričam o tebi i Ja poželim promene. A B stranu čine Fras u šupi, Beograd, Skamenjen i Volim te. Svoj je eponimski prvijenac Električni orgazam objavio 1981. godine, a već godinu dana kasnije uslijedilo je jedno od najposebnijih izdanja regionalne diskografije – album Lišće prekriva Lisabon. Inspirirani i produktivni, već su 1983. godine objavili treći studijski album Les Chansones Populaires na kojemu su zabilježene obrade svjetskih klasika. A čije je reizdanje objavljeno 2022. godine za diskografsku kuću Croatia Records.

Anica Dobra će bendom izvesti pjesme “Svečane bele košulje” i “Hodam sad kao zombie”

“Jako se veselimo što ćemo po prvi put nastupiti s Anicom Dobrom u Zagrebu. Nismo dugo nastupali s njom. A i mi i publika jako volimo kad god se to dogodi”, rekao je Srđan Gojković Gile, lider benda Električni orgazam. Dodajmo da će bend Anicu ugostiti na hit pjesmi Svečane bele košulje koju je zajedno s Vladom Divljanom napisao Gile za, sada već kultni, film Crni bombarder 1992. godine. Film je režirao Darko Bajić, a glavne su zvijezde jedinstvena kraljica regionalnog glumišta Anica Dobra, Dragan Bjelogrlić te Srđan Žika Todorović. Osim toga, Električni će orgazam s Anicom izvesti i pjesmu Hodam sad kao zombie, koja je uz Svečane bele košulje nakon uspješnog filma, postala velikim hitom.

Četvrtu godinu zaredom Električni orgazam u Tvornici kulture slavi 40. godišnjicu jednog od bezvremenskih izdanja regionalne diskografije. Publika će u Šubićevoj plesati Kako bubanj kaže, odnosno “kako Čavke kaže”. A koncert će uveličati Anica Dobra, jedna od najistaknutijih srpskih glumica. Električni će orgazam uz slavljenički album odsvirati i svoje omiljene hitove iz bogate diskografije. A nezaboravnom će koncertnom iskustvu svojom jedinstvenom pojavom doprinijeti i Anica koja će filmske trenutke prenijeti u stvarnost. I dodajmo, ulaznice po early bird cijeni od 16 eura pronađite u Tvornici kulture. A regularna cijena ulaznica iznosit će 18 eura. Više o ovom legendarnom punk-rock bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Elektricni orgazam – Kako bubanj kaže

Tagged