dronedays 2023 :: fer zagreb

DroneDays 2023: Paneli i letačke demonstracije na najiščekivanijem događaju posvećenom dronovima u regiji

DroneDays se vraća na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu! Treće izdanje okupit će priznate stručnjake iz robotike i dronova u četvrtak i petak, 4. i 5. svibnja 2023. godine, a posjetitelji će imati priliku čuti najnovije trendove u svijetu dronova te saznati više o dronovima u poljoprivredi, šumarstvu i logistici.

Među predavačima na događaju bit će i priznati stručnjaci poput dr. sc. Chiare Gabellieri sa Sveučilišta u Twenteu koja će govoriti o trendovima i budućnosti zračne manipulacije, dr. sc. Marije Popović sa Sveučilišta u Bonnu koja će govoriti o planiranju putanja dronova u pretraživanju novih područja te prof. dr. sc. Martina Saske, čija robotička grupa je poznata po razvoju autonomnih vatrogasnih dronova i autonomnih letjelica za lov na neovlaštene dronove. A uz se to, reći će nam nešto i o najnovijem istraživanju u dokumentiranju katedrala.

Dodajmo da će DroneDays 2023 podržati Hrvatski telekom kao Platinum partner. A kako je HT jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj koja koristi i razvija 5G tehnologiju, a ima i najveću 5G mrežu u Hrvatskoj, na svom štandu će posjetiteljima detaljnije predstaviti 5G tehnologiju.

Što ćete još vidjeti na konferenciji DroneDays 2023?

Letačka zona

U sklopu letačke zone imat ćete priliku vidjeti šest atraktivnih demonstracija vodećih poduzeća u industriji dronova, kao što su Phoenix LiDAR systems, AVITEH i Protostar te čak tri demonstracije iz LARICS-a, vodećeg istraživačkog laboratorija za bespilotne letjelice u Hrvatskoj. Osim letova, vidjet ćete primjenu dronova u skladištima te kako se prikupljaju podaci sustavom LiDAR. Prezentirat će se i detekcija dronova pomoću sintetičkih podataka te upravljanje dronom pokretima ruku i tijela.

Zlatni sponzor

Osim Platinum partnera, DroneDays podržavaju i Zlatni partneri. A to su vodeća poduzeća u industriji dronova – AVITEH, tvrtka specijalizirana za video i audio opremu, usluge video produkcije i zračne fotografije i Drone-IN, projekt koja nudi 6-mjesečni program edukacije u programiranju dronova, kojeg implementira PETRA (Petrinjska razvojna agencija) i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, koja osigurava uslugu sigurne i uspješne zračne plovidbe za civilne i vojne potrebe.

Panel rasprave

Sudjelujte na zanimljivim panel raspravama o inovacijama i svijetu bespilotnih letjelica. Stručnjaci iz startup svijeta vezanih uz dronove podijelit će svoja iskustva i inspirativne priče iz prve ruke o tome kako su identificirali prilike za primjenu novih rješenja, ključne faktore koji su doprinijeli njihovu uspjehu te izazovima s kojima su se susreli te razvili vrhunsku tehnologiju.

Sve što vas zanima o dronovima doznajte na FER-u 4. i 5. svibnja 2023. godine!

Uronite u svijet bespilotnih letjelica gdje će stručnjaci raznih profila raspravljati o prilikama i izazovima koje predstavlja sve veći tehnološki napredak i uporaba dronova, prihvaćanje letjelica te njihov utjecaj u društvu. Dotaknut ćemo se i izazova povezanih s integracijom bespilotnih letjelica u postojeće sustave i infrastrukturu te o razvoju strategija koje bi utjecale na prihvaćanje bespilotnih letjelica u široj javnosti.

DroneDays 2023 organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER Zagreb) i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS). Dodajmo da je skup sufinanciran iz Horizon Europe projekta AeroSTREAM te Interreg projekta MARBLE. Više o događaju možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici na adresi dronedays.fer.hr.

Tagged