dj shadow | josh davis | 2020.

DJ Shadow promovira svoj aktualni album “Our Pathetic Age” u Tvornici kulture u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine!

DJ Shadow, jedan od najznačajnijih aktera u povijesti hip hopa, dovodi svoju europsku turneju u Tvornicu kulture, a svoj nastup će održati u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine! A on se u Zagreb vraća u sklopu velike svjetske turneje na kojoj promovira aktualan album “Our Pathetic Age”.

VAŽNA OBAVIJESTI: DJ Shadow otkazuje zagrebački koncert kojeg je trebao održati u Tvornici kulture u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine

Dvostruko izdanje, njegovo prvo od 2016. godine i ploče The Mountain Will Fall, donosi ukupno 26 pjesama podijeljenih u dva djela. I dodajmo, prvih 11 pjesama su isključivo instrumentali. A na preostalih 15 ugostio je mnoga stara i nova rap imena. Među njima su Nas, Pharoahe Monch, trojac iz Wu-Tang Clana Inspectah Deck, Ghostface Killah i Raekwon. A tu su i grupe De La Soul i Run The Jewel te glazbenici Pusha T, Stro i Wiki.

Izdanje albuma Our Pathetic Age već su predstavila tri singla, a DJ Shadow ga intenzivno promovira na po Europi i Americi. Prvi dio europske turneje upravo je završio, a drugi ga očekuje u lipnju 2020. godine kada će posjetiti i festivale poput Primavere. No, nastupat će i solo, kao što je slučaj u Tvornici kulture. I dodajmo, ulaznice za koncert u prodaju kreću u petak, 13. ožujka 2020. godine i to po cijeni od 130 kuna. Od 1. travnja cijena će im biti 150, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 180 kuna. A svoju ulaznicu možete kupiti putem Eventim online shopa.

Josh Davis jedna je od najutjecajnijih osoba kompletne hip hop kulture

Pravim imenom Josh Davis, DJ Shadow jedna je od najutjecajnijih osoba kompletne hip-hop kulture. DJ i producent, koji je s epohalnim debijem Endtroducing…, složenim isključivo od semplova, završio u Guinnessovoj knjizi rekorda. Bio je i na top listi najboljih albuma svih vremena magazina Time. Ali se našao i među najvažnijim izdanjima 90-tih godina 20. stoljeća po NME-u i Rolling Stoneu. Svojim djelovanjem izvršio je izuzetan utjecaj na hip-hop i trip-hop scene SAD-a i Velike Britanije.

Koliko su važni njegovi samostalni radovi, od kojih se posebno istaknuo i album The Private Press s maestralnim singlom Six Days, toliko je DJ Shadow utjecajan kao suradnik, producent i remixer velikih glazbenih imena. Među njima su Depeche Mode, Radiohead, Beastie Boys, DJ Krush, Paris, Jon Spencer Blues Explosion, Mos Def, Jurassic 5… O DJ Shadowu više doznajte na Wikipediji.

VIDEO: DJ Shadow – Rocket fuel ft. De La Soul

Tagged