deca iz vode | ekv tribute bend | 2024.

Deca iz vode, EKV tribute bend i njihov specijalni gost Srđan Žika Todorović, nastupaju u Tvornici kulture u subotu, 27. travnja 2024. godine!

Ekatarina velika tribute bend “Deca iz vode” i njihov specijalni gost Srđan Žika Todorović nastupit će u Tvornici kulture! A nakon punih šest godina bend se vraća u Zagreb kako bi s publikom proslavio glazbu jednog od najvećih bendova koji je postojao na prostoru bivše Jugoslavije. I napomenimo, Deca iz vode i Žika Todorović održat će koncert u subotu, 27. travnja 2024. godine. Ulaznice po early bird cijeni od 12 eura pronađite u Tvornici kulture, a kad se one rasprodaju, regularna cijena iznosit će 15 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 15 eura.

Ekatarina Velika jedan je od najvećih i najvažnijih regionalnih rokenrol bendova svih vremena. To je bend jedinstvenog senzibiliteta i energije u čijim je stihovima zabilježen duh jednog vremena. A njihova je diskografija ostavila neizbrisiv trag u povijesti i razvoju domaće glazbe. Budući da je Milan Mladenović rođen u Zagrebu, EKV je tijekom čitavog svog postojanja i karijere s njim bio duboko povezan. Tu su snimali albume, a 1988. godine objavljen je Live 88 na kojemu se nalaze snimke s koncerata u zagrebačkom Kulušiću i Srpskom nacionalnom pozorištu u Novom Sadu.

A Deca iz vode nastoje oživjeti njihovu glazbu i podijeliti je s nostalgičnom, ali i s onom publikom koja nije imala prilike doživjeti koncert EKV-a uživo. Na njihovom repertoaru nalaze se najveći hitovi i najljepše pjesme sa svih albuma EKV-a. No, najveći je naglasak na izvedbi pjesama s albuma Ljubav (1987.) i Samo par godina za nas (1989.). Naime, na tim je dvama izdanjima uz neprežaljene Milana, Bojana i Magi sudjelovao i legendarni bubnjar i glumac Srđan Žika Todorović, a pjesme Zemlja, Ljubav, 7 dana, Krug, Par godina za nas, Sinhro, Pored mene i Srce nakon svoje objave dominirale su top listama te su s vremenom postale i najvećim ex-yu hitovima.

Deca iz vode su tijekom posljednjih devet godina održali više od 100 koncerata i manifestacija

Srđan Žika Todorović se EKV-u pridružio 1987. godine i s njima svirao i njihovom najuspješnijem razdoblju. Prije toga svirao je u bendu Disciplina Kičme, ali s EKV-om je stekao afirmaciju i popularnost. Nakon toga povremeno je svirao s različitim novovalnim bendovima, među kojima su Partibrejkers i Električni orgazam. Više o ovom glazbeniku doznajte na Wikipediji.

Deca iz vode jedini su tribute bend s kojima je Žika pristao svirati. A kako sam kaže, oni su ga duhom i energijom podsjetili na EKV. Bendu pomažu i mnogi bivši članovi EKV-a, dok su među obožavateljima i u stručnoj javnosti poznati kao najvjerniji tribute projekt. U posljednjih su devet godina održali preko 100 koncerata i manifestacija diljem prostora bivše Jugoslavije. Njihovi su se koncerti koje su održali u 2023. godini u Beogradu, Skoplju, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu rasprodali.

Tako će Deca iz vode za zagrebačke će fanove EKV-a prirediti emotivni i nostalgični trosatni performans. I to kako bi proslavili djelo i najljepše pjesme nikad prežaljenog benda koji je promijenio sve. A uz njih će u Tvornici kulture kao poseban gost na većini pjesama svirati i Srđan Žika Todorović. Sve o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: EKV – Pored mene

Tagged