dani piva karlovac 2021

Dani piva Karlovac 2022 – na festival dođite organiziranim prijevozom iz Zagreba i drugih gradova

Uz već tradicionalno izvrstan glazbeni program s brojnim poznatim domaćim glazbenicima, 35. Dani piva Karlovac pripremaju i raznovrsnu gastro ponudu uz vrhunsko pivo. A tu će biti i brojne turističke zanimljivosti te atrakcija podizanja balonom na vrući zrak! Uz sve to, Dani piva Karlovac nastavljaju biti i društveno odgovorna manifestacija. Naime, jako se pazi na smanjenje ekološkog otiska kao i na odgovornu konzumaciju.


Dani piva u Karlovcu već dugo nisu samo dobra glazba i pivo. To je festival raznolikog i bogatog sadržaja koji grad Karlovac i njegovi ljubazni domaćini nude gostima na jedinstvenoj lokaciji održavanja. A sve to s lakoćom postavlja Karlovac na kartu festivalske i turističke ponude Hrvatske, koja uz lokalno stanovništvo privlači i brojne posjetitelje i turiste. Podsjetimo, ove godine ova pivska manifestacija održava se od petka do utorka, od 26. do 30. kolovoza 2022. godine.

Svake godine ovaj karlovački festival glazbe i piva priprema nove atrakcije i sadržaje

Tako će uz tridesetak ugostitelja i trgovaca na karlovačkoj promenadi ove godine biti postavljen i restoran. On će imati tristotinjak sjedećih mjesta, a bit će smješten u neposrednoj blizini pozornice na kojoj se odvija glavni program. Dani piva poznati su i po svom društveno odgovornom djelovanju – vodit će se briga o očuvanju okoliša i odgovornom konzumiranju alkohola. I ove godine planira se podjela narukvica Ja sam 18+ punoljetnim posjetiteljima, koje pomažu konobarima da ne toče alkohol maloljetnicima. A pivo će se tijekom pet festivalskih dana točiti u reciklirajuće čaše koje će se ponovno prikupljati za recikliranje.

U duhu odgovornog konzumiranja alkohola, organizatori su se i ove godine pobrinuli za prijevoz iz Zagreba i okolnih gradova do Karlovca i to u dane vikenda – od 26. do 28. kolovoza. Sa zagrebačkog Glavnog kolodvora vozit će vlak do stanice Karlovac Centar s polaskom u 17:40 sati. Povratak je s istog mjesta u ponoć, uz simboličnu cijenu povratne karte od 10 kuna. Za stanovnike Duge Rese, Ozlja, Ogulina i Slunja osiguran je besplatan autobusni prijevoz do centra Karlovca s polaskom u 19 sati. Autobus će se zaustavljati na usputnim stanicama, a kao i vlak za Zagreb, povratak iz Karlovca je organiziran u ponoć.

I vlak i autobusi bit će obilježeni oznakama 35. Dani piva Karlovac pa će ih se moći lako prepoznati. Za sve one koji se ipak odluče na dolazak automobilom, osiguran je besplatan parking kod ŠRC Korana. Također, od tamo će biti organiziran besplatni prijevoz do centra grada. Cilj toga je smanjivanje prometne gužve te podizanje sigurnost kretanja u Karlovcu za vrijeme trajanja festivalskih aktivnosti.

Dani piva Karlovac organiziraju Dan otvorenih vrata Karlovačke pivovare

Za sve istinske ljubitelje piva, u petak, 26. kolovoza između 10 i 16 sati, u pivovari u Karlovcu organizirat će Dan otvorenih vrata. Tako će zainteresirani posjetitelji imati priliku saznati kako se proizvodi omiljeno Karlovačko pivo. U nizu drugih aktivnosti, poseban doživljaj bit će podizanje balonom na vrući zrak iznad centra grada u večernjim satima i to u dane od petka do nedjelje, od 26. do 28. kolovoza. Uspomene na dobar provod na 35. Danima piva Karlovac posjetitelji će moći zabilježiti i u simpatičnom photo busu Pablo.

Dane piva organizira grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 35. Danima piva možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici danipiva.net te na društvenim mrežama Facebook i Instagram. A više informacija o izvođačima koji će svirati tijekom Festivala možete doznati ovdje.

Tagged