cubismo i jazz orkestar hrt - tvornica kulture - 2020

Cubismo slavi 25. rođendan i donosi moćni afro-kubanski zvuk u Tvornicu

Cubismo, omiljeni hrvatski bend koji već 25 godina donosi plesne ritmove domaćoj publici pripremio je pravu poslasticu. U godini kada slave četvrt stoljeća postojanja izlazi njihov novi album “Samo ljubav” koji su napravili u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a. Promocija albuma obilježit će se rasplesanim tulumom u zagrebačkoj Tvornici kulture 25. travnja 2020. godine. Tamo će u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a Cubismo održati veliki koncert u maniri najboljih afro – kubanskih big bendova s polovice 20. stoljeća, ali u modernom duhu. Suradnja s Jazz orkestrom HRT-a donosi najbolje od oba benda, spajaju se moćna ritam sekcija Cubisma i snažna puhačka sekcija Jazz orkestra HRT-a.


“Suradnja s jazz orkestrom traje već četiri, pet godina, a kulminirala je u trenutku kada im je dirigent postao Miron Hauser – zaljubljenik u kubansku glazbu i neslužbeni dodatni član Cubisma”, rekao je Hrvoje Rupčić koji je kroz godine postojanja Cubisma uz Ricarda Luqea postao zaštitno lice benda.

Novi album izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma pa će se na njemu osjetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe. Na albumu će se naći deset pjesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka, članovi Cubisma (Ricardo Luque – glavni vokal, Davor Križić – truba, Nenad Grahovac – trombon i vokal, Mario Igrec – gitara, Mario Penton Hernandez – klavir i vokal, Krešimir Tomec – bas gitara, Zdravko Barba Tabain – bubnjevi i timbalesi, Mladen Ilić – bongosi i Hrvoje Rupčić – konge i vokal). Jednu skladbu napisao je maestro Miron Hauser, a jednu potpisuje Marijan Jelenić iz Nole s kojima su na albumu ostvarili i suradnju.

Posljednja pjesma na albumu je remake Gibonnijeve Tempere koju izdaju 20 godina nakon prve verzije na albumu Motivo Cubano.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged