činčila sarajevo | 2022.

Činčila, sarajevski alternativni rock bend, najavljuje koncert u KSET-u u subotu, 22. listopada 2022. godine!

Sarajevski alternativni rock bend Činčila najavljuje koncert u zagrebačkom KSET-u u subotu, 22. listopada 2022. godine! Bend Činčila poznat je po vrlo energičnoj svirci u koju uvijek uključuju autentičan performans, scenski nastup i vizualnu umjetnost. A tako će i na ovom koncertu u KSET-u bend prirediti publici vrlo zanimljiv i opširan sadržaj. Repertoar koji će ovaj sastav izvoditi sastoji se od miksa pjesama sa njihova dva studijska albuma “Šta znam” i “Bez oblika”.

Dodajmo da je koncert Činčile u Zagrebu samo jedna od lokacija na njihovoj balkanskoj turneji 2022. godine. Bend je također zakazao i koncerte širom BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a točne lokacije i datume možete vidjeti na njihovoj Facebook stranici. I dodajmo, Činčila je definitivno jedan od glavnih BiH predstavnika alternativne rok muzike novih generacija.

Činčila je autorski, alternativni psihodelični funk-rock grunge bend, osnovan 2012. godine u Sarajevu. On je spoj prijateljstva, muzike i likovne umjetnosti, što je ujedno i glavni koncept benda. Činčila uključuje u svoje nastupe likovnu umjetnost, performans i kostimografiju, sve u cilju stvaranja jednog kompletnog i usko povezanog artističkog izražaja.

Glavno lice Činčile je Vanja Solaković

Vanja Solaković, frontmen i idejni tvorac, često ističe da im je “kosmička energija uvijek bila glavni pokretač kreativnog rada”. Ova energija se manifestira kroz zvuk koji bend stvara, a onda taj zvuk utječe na vizije likovnih oblika i obrnuto. Zato je Činčila poznata i po autentičnim umjetničkim performansima u kojima koriste zvuk, boju i tjelesni performativni izražaj. Sve u svrhu stvaranja zvučnog i vizualnog djela u momentu. Svojim glazbenim stvaranjem Činčila eksperimentira sa različitim žanrovima i zvukovima, u cilju pronalaženja autentičnog muzičkog izražaja. U tom savršenom krugu nastaje kompletan Činčilin autentični multimedijalni izražaj.

Bend je brzo stekao medijsku pažnju i popularnost u svijetu alternativne muzike nakon izdavanja prvih par singlova i albuma prvijenca naziva Šta znam, koji je izašao u svibnju 2016. godine pod izdavaštvom Hayat production. Uslijedili su mnogobrojni nastupi uživo, tako da bend iza sebe ima više samostalnih koncerata, izložbi i festivala, kako lokalno, tako i u regiji. A jedan od za njih najznačajnih je i nastup na Festivalu EXIT u Novom Sadu 2017. godine. Bend je objavio i svoj drugi studijski album Bez oblika 2019. godine pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda.

Album Bez oblika uz mnogobrojne spotove sa tog izdanja je bendu otvorio vrata na regionalno tržište alternativne rok glazbe. Uz brojna sudjelovanja na regionalnim alternativnim festivalima, bend je nominovan i za najbolji video na Adria Muzzik Video Awards 2021 za najbolji regionalni animirani video spot, a tu se radi o jednoj od najjačih regionalnih priznanja. Bend Činčila je trenutačno glavni bosanskohercegovački predstavnik alternativnog roka novih generacija. Sve što vas još zanima o Činčili doznajte na njihovoj Instagram stranici, a u nastavku teksta poslušajte neke od njihovih pjesama. I da, vidimo se u subotu, 22. listopada 2022. godine u KSET-u!

VIDEO SPOT: Činčila – Egomanijak | Pogledaj | Gdje mi je glava

Tagged