čitaj pitaj 2020 - centar za razvoj mladih

Centar za razvoj mladih organizira skup za ljubitelje književnosti “Čitaj, pitaj”

Udruga Centar za razvoj mladih organizira događaj za sve ljubitelje književnosti – “Čitaj, pitaj”. Događaj u fokus stavlja mlade autore i mogućnost njihova ostvarenja na hrvatskoj sceni, a jednome neafirmiranom književniku pruža mogućnost predstavljanja sebe i svoga djela.

Projekt “Čitaj, pitaj” će se održati u srijedu, 25. studenoga 2020. godine od 17:30 sati u Stablu znanja (Studentski centar u Zagrebu, 1. kat). Ulaz na događaj je besplatan, ali s obzirom na epidemiološke mjere broj posjetitelja je ograničen pa će svi zainteresirani na vrijeme morati rezervirati svoje mjesto.

Čitaj, pitaj naglasak stavlja na mlade nade hrvatske književne scene, a prvi dio događaja bit će panel rasprava na kojoj će se pokušati odgovoriti na pitanje što znači biti (uspješan) mladi autor. Nakon ugodnog razgovora o književnosti svi će se sudionici imati prilike okušati u kvizu o književnosti na filmu, a za one najbolje bogate su nagrade pripremili partneri projekta Vuković & Runjić te Znanje.

Ono što će Čitaj, pitaj učiniti posebnim jest i četvrti panelist – mladi neafirmirani autor koji je pobijedio na natječaju Čitam, pitam, pišem, a koji će na događaju imati priliku predstaviti se publici.

Neformalno druženje provedeno u razgovoru o mladima i književnosti završit će razmjenom knjiga zbog čega se svi posjetitelji pozivaju na donošenje vlastite knjige koju su već pročitali, a u čiju će zamjenu dobiti drugu knjigu te pod krilaticom Šalji dalje nekome otkriti njima već poznatu priču.

O Centru za razvoj mladih

Centar za razvoj mladih udruga je koja je nastala kao odgovor na sve izraženiju potrebu mladih, naročito studenata, da se opskrbe pravodobnom i kvalitetnom informacijom. Kroz udrugu je dosad prošlo više od 500 volontera, a osim brojnim volonterskim projektima poput Maratona karijera ili konferencije Youth Future Croatia te obrazovno – natjecateljskim projektima poput studentskog natjecanja Pokretač ili Hrvatske ekonomske olimpijade CERM se ističe svojim vlastitim medijem – portalom Studentski.hr.

Više informacija o Centru za razvoj mladih doznajte na mrežnoj stranici na adresi cerm.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - -