bolt električni romobili / 2021.

Bolt i Moto Gymkhana educiraju kako pravilno koristiti električnih romobil

Europska superplatforma Bolt i udruga Moto Gymkhana uz podršku Grada Zagreba organiziraju Dan sigurnosti! Zainteresiranim građanima pružit će se edukacija o pravilnom korištenju električnih romobila i najboljim sigurnosnim praksama. A sve u cilju promicanja novih, zelenih i alternativnih načina prijevoza.

Dan sigurnosti će se održati u subotu, 25. rujna 2021. godine s početkom u 10 sati na Strossmayerovom trgu. Ova manifestavicija održava se nastavno na obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti 2021. u Zagrebu. Dan sigurnosti je koncipiran kao poligon sigurne vožnje. Cilj edukacije je ukazati na pravilno korištenje i parkiranje električnih romobila. Također, bit će i naglasak na poštivanje prometnih propisa i prava drugih sudionika u prometu.

Dan sigurnosti u skladu je s načelima Boltovog Zelenog plana kojim se doprinosi stvaranju zelenijih gradova i smanjenju štetnog utjecaja. Jedan od načina kojim se provodi ovaj plan je i usluga najma električnih romobila, koja je dostupna u 20 zemalja i više od 130 gradova. Među njima su i tri hrvatska grada – Rijeka, Osijek i Varaždin. Više o platformi Bolt doznajte na mrežnim stranicama na adresi bolt.eu. A informacije o udruzi Moto Gymkhana saznajte na njihovoj Facebook stranici.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -