apocalyptica 2019

Apocalyptica, veliki finski kvartet violončela, vraća se u Tvornicu kulture

Apocalyptica – istinski glazbeni istraživači i inovatori, kultni kvartet violončela posljednji posjet Zagrebu odradili su u travnju 2017. u sklopu toura povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma “Plays Metallica By Four Cellos”. Upravo je na toj seriji koncerata grupa ponašla uporište za nove skladbe, sve instrumentalne u kojima su se vratili na početak kako bi još pomnije istražili svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima.

“Album smo kreirali kao punokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, trajanju singlova ili nečem sličnom. Izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda”, priča osnivač grupe Eicca Toppinen.

Album naziva Cell-O još uvijek nema službeni datum izlaska, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova glazba.

Naime, Apocalyptica kreće na cestu 17. siječnja 2020. godine i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Bit će to jedna od uistinu rijetkih prilika da ih se igdje u Europi vidi na solo nastupu.

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture 20. siječnja 2020. godine na prvi veliki zagrebački koncert 2020. godine!

Ulaznice po cijeni od 150 kuna možete kupiti do 20. listopada. Od 21. listopada do 19. siječnja za ulaz će trebati izdvojiti 170, a na dan koncerta 200 kuna.

Službena prodajna mjesta – Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) i sva prodajna mjestima Eventima.

O grupi Apocalyptica

Apocalyptica je na sceni eksplodirala u svibnju 1996. godine s kultnim prvijencem Plays Metallica By Four Cellos, prodanim u milijunskim nakladama, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom.

Do danas su objavili osam studijskih albuma, od kojih onog posljednjeg, Shadowmaker 2015. godine. Virtuozi na violončelima Hrvatsku su posjećivali više puta, i to u pulsku Arenu te više koncertnih prostora u Zagrebu.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -