a place to bury strangers | 2022.

A place to bury strangers, američki noise rock trio, nastupa u Močvari u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine

A Place To Bury Strangers, američki noise rock trio, nastavlja s europskom turnejom. Tako se i zagrebački nastup događa po planu, što znači da će se održati u klubu Močvara u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine. “Nakon pomnog razmišljanja odlučili smo nastaviti s europskom turnejom. Naša glavna briga je uvijek bila zdravlje i sigurnost naših fanova i publike. Zemlje u koje ćemo putovati se otvaraju i željni smo vidjeti vas i svirati vam”, poručuje bend donoseći sjajne vijesti.

Često nazivan najglasnijim bendom New Yorka, APTBS je poznat po svojim nastupima uživo. Svoju glazbu stvara na tromeđi shoegazea, spacea i psihodeličnog rocka. Dodajmo da se ovaj trojac pod vodstvom Olivera Ackermanna u Zagreb se vraća u novom sastavu. Njega sada čine basist John Fedowitz i bubnjarka Sandra Fedowitz, inače članovi benda Ceremony East Coast. I dodajmo, Oliver i John su također prijatelji iz djetinjstva, a zajedno su svirali u legendarnom underground shoegaze bendu Skyware.

Ova postava je najbolja verzija benda A place to bury strangers do sada. A oni zajedno označavaju novu fazu i povratak “najsirovijim idejama te kaotičnoj i apokaliptičnoj inkarnaciji”. Novu postavu prati EP Hologram koji je snimljen u izolaciji, a Ackermann ga je ujedno i producirao. Materijal je objavljen za njegovu novu etiketu Dedstrange, a riječ je o povratku benda na sirovi, nepredvidljivi i intimni zvuk.

Ovaj noise rock bend će u Zagrebu svirati svoje nove pjesme

APTBS su crpili utjecaj od bendova poput The Jesus and Mary Chain i gradili ime s moćnim, razarajućim wall of sound zvukom. Zbog svoje fantastične svirke su dijelili pozornicu s imenima poput Nine Inch Nails i MGMT. Od samog početka, kada im je debi album na Pitchforku svrstan u kategoriju najbolje nove glazbe, grupa se uspjela nametnuti kao jedan od najuzbudljivijih novih sastava zadnjih desetak godina.

APTBS se vraća u Zagreb, a stižu u novom poglavlju rada i s novim albumom na set listi. Velika europska turneja kroz ožujak i travanj 2022. godine vodi ih i u Njemačku, Poljsku, Češku, Slovačku, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku i Dansku. A kao predgrupa nastupit će berlinski noise pop bend Plattenbau.

Koncert noise rock benda A Place To Bury Strangers održat će se u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine u Močvari. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 90 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kuna. Ulaznice su dostupne na blagajni kluba Močvara. A više o APTBS-u doznajte na Wikipediji.

VIDEO: A place to bury strangers – Love reaches out

Tagged