30zona | kozari bok zagreb | 2022.

30zona, najžešći zagrebački reperi od Kozari Bronxa do Boogalooa, nastupaju baš u ovom klubu u subotu, 22. siječnja 2022. godine

Iako se repom bave, kako kažu, od četvrtog razreda osnovne škole, samo tri godine je trebalo da se 30zona proslavi! Od zagrebačkog Bronxa znanog i kao Kozari Bok došli su najgledanije regionalne serije i filma Južni vetar. A uspjeli su snimiti i vlastiti album i EP. Tu je bilo i nekoliko velikih nastupa, čak 30 video spotova te milijunskih brojki na Youtubeu i Spotifyju.

A sada 30zona najavljuje veliki samostalni koncert koji će se održati u subotu, 22. siječnja 2022. godine, u zagrebačkom klubu Boogaloo. Uzmu li se u obzir posljednje dvije godine i svojevrsna pauza u glazbenoj industriji, uspjeh je to vrijedan filmskog momenta. Tim više jer je došao tiho, bez medijske prisutnosti.

Rap/trap bend čine Shin i Galaš, dva nerođena brata iz Kozari Boka. A oni se zapravo zovu Antonio Martinović i Petar Mateo Glavaš. Kako piše izdavač Yem o ovom rap/trap dvojcu, Kozari Bok je jedini zagrebački kvart koji se može poistovjetiti s riječju ghetto. A njihove pjesme nose baš tu dozu surove iskrenosti. To je svojevrsni gangsta rap. Tečan, brutalan, proživljen, no vrlo je odmjeren i efektan storytelling.

Svaka njihova pjesma nosi svoju priču i vrlo intenzivnu atmosferu

A takva je i nova, upravo objavljena pjesma Stari Shin, singl kojim 30zona najavljuju novi album naziva 300. Nakon studijskog albuma 30 (2020.) i EP-ja 6 (2021.), novi album 300 nastavit će put prethodnika tako da će i dalje biti pogodan za ljubitelje tvrđeg zvuka.

Shin i Galaš zajedno snimaju od 2018. godine, dok će im koncert u Boogaloou, nakon festivalskih nastupa na pozornicama Exita i Tvornice kulture, biti prvi veliki samostalni koncert u karijeri. Širem broju slušatelja, 30zona postali su poznati nakon što je njihova pjesma Pos’o odabrana za odjavnu špicu jedne od epizoda ekstremno popularne serije Južni vetar, a pjesma Divlja igra za soundtrack nedavnog blockbustera Južni Vetar 2: Ubrzanje. Sve što se od četvrtog osnovne skupljalo u tih 30zona, doživjet će svoju kulminaciju u subotu, 22. siječnja 2022. godine u klubu Boogaloo. Zbog svega navedenog vrijedi otići na ovaj gangsta rap koncert! Više o ovom bendu iz Kozari Bronxa doznajte na njihovom Instagram profilu.

VIDEO: 30zona – Divlja igra (Južni vetar 2 Official Soundtrack)

Tagged