technics ottava f sc-c70mk2 - 2020

Zvuk, dizajn i funkcija – Technicsov glazbeni sustav “sve u jednom” OTTAVA f SC-C70MK2

Technics predstavlja svoj novi proizvod OTTAVA f SC-C70MK2 iz premium klase. Technics je stvorio ovaj model dodatnim dotjerivanjem kvalitete zvuka, funkcionalnosti i dizajna prethodnog modela SC-C70 – kompaktnog sustava vrste “sve u jednom” vrlo cijenjenog na tržištu, a namijenjenog povremenom uživanju u glazbi visoke kvalitete. SC-C70MK2 opremljen je ekskluzivno razvijenim wooferom promjera 8 i kupolastom visokotonskom jedinicom promjera 2 centimetra. Novi visokotonski zvučnik uparen je s akustičnom lećom oblika optimiziranog za proizvodnju ekspanzivnijeg zvuka. Baš kao prethodnik, i SC-C70MK2 ima 2,1-kanalni zvučnički sustav koji obuhvaća subwoofer promjera 12 centimetara. Taj zvučnički sustav pogone tri jedinice Technicsova originalnog digitalnog pojačala, modula JENO, radi reprodukcije zvuka punog tijela koji ne biste očekivali od tako kompaktne jedinice.

SC-C70MK2 opremljen je i funkcijom Space Tune koja prilagođava kvalitetu zvuka tako da najbolje odgovara uvjetima na mjestu instalacije. Uz to, proizvod ima ugrađeni mikrofon pa se može automatski koristiti Space Tune Auto koji postiže optimalno uravnotežen zvuk. SC-C70MK2 podržava široku lepezu glazbenih izvora, uključujući CD, radio i servise za streaming kao što su Chromecast Built-in, Airplay 2 i Deezer.

Ovaj glazbeni sustav vrste “sve u jednom” također je privlačan i lijepog izgleda. Ima aluminijsku gornju ploču, prozračnu prednju rešetku i jedinstvenu ručnu ladicu za CD-ove. Dizajn visoke kvalitete tipičan je za Technics i trenutačno povezuje proizvod s tom robnom markom. Osim srebrnog modela, dostupan je i posve crni SC-C70MK2.

Nudeći čist zvuk visoke kvalitete, vrhunsku funkcionalnost i privlačan dizajn koji će se uklopiti u sve interijere, glazbeni sustav vrste “sve u jednom” SC-C70MK2 zadovoljit će kupce koji ne žele raditi kompromise pri uživanju u glazbi.

Remasterirana kvaliteta zvuka – ekspanzivan i bogat prostorni zvuk

Novorazvijene zvučničke jedinice i akustična leća – Wooferska jedinica promjera 8 centimetara nudi znatno bolju osnovnu karakteristiku zbog raznih uvedenih poboljšanja, poput manje mase glasovne zavojnice, poboljšanog protoka zraka i veće krutosti membrane. Woofer nudi vrhunski odziv i jasnoću zvuka pri reprodukciji zvukova srednje i visoke frekvencije ugodnih uhu. Kupolasti visokotonski zvučnik promjera 2 centimetra spreman za reprodukciju zvuka visoke razlučivosti ima laganu svilenu membranu i nudi prekrasan i dojmljiv zvuk. Akustična leća optimizirana je za nov oblik visokotonskog zvučnika i naglašava ekspanzivnost reproduciranog zvuka.

Tri modula JENO – Kako bi se vjerno reproducirala informacija bogatog zvuka u 2.1-kanalnoj konfiguraciji, tu su tri posve digitalna pojačala JENO. Osim korištenja izvanrednih sposobnosti obrade triju jedinica i vjerne reprodukcije preko lijevog i desnog kanala te subwoofera, implementiran je i Space Tune koji optimizira kvalitetu zvuka ovisno o statusu instalacije.

LAPC – Impedancija zvučnika mijenja se sa svakom frekvencijom i utječe na pojačalo snage. Tehnologija koja unaprjeđuje taj efekt zove se prilagodljivi algoritam impedancije zvučnika LAPC koji se koristi i kod pojačala referentne klase. Frekvencijske karakteristike amplitude i faze pojačala poravnate su dok su tri sklopa pojačala povezana sa svakim subwooferom, visokotoncem i wooferom radi realizacije idealnog impulsnog odziva.

Sustav dvostrukog sklopa za napajanje – Uobičajena napajanja koriste jedan transformator za napajanje pojačala i digitalnih sklopova, pa ako postoji fluktuacija u opterećenju ili se na sklopu pojavi šum, to utječe na druge sklopove. Rezultat je smanjenje kvalitete zvuka. Ovaj sustav napajanja obuhvaća nezavisno instalirano sklopovlje za stavljanje napajanja u prekidački način rada za pojačalo i druge sklopove. Time se uklanja međusobna interferencija, a tako i smanjenje kvalitete zvuka uzrokovano šumom i fluktuacijama u napajanju. Uz to, raspored elemenata s namjenskim sklopovima transformatora i pojačala omogućuje najkraću moguću vezu i smanjuje šum.

Remasteriranje – Precizni sklopovi za obradu signala modula JENO koriste se za proširenje frekvencijskog pojasa radijskih izvora koji se primaju preko Bluetootha i interneta, pri čemu se inače visokofrekvencijski signali često gube uslijed kompresije signala, i dobiva pojas ekvivalentan kao da je izvor CD. Time se uklanja gubitak ekspanzivnosti kod visokofrekvencijskih zvukova te gubitak detalja pa je kvaliteta zvuka bolja.

Realizacija optimalnog prostora zvuka u skladu s okruženjem prostorije i mjestom montaže

Space Tune – SC-C70MK2 koristi Space Tune Auto za lako postizanje optimalno uravnoteženog zvuka – točnije, jednim pritiskom gumba. Ta funkcija mjeri testne tonove reproducirane putem mikrofona ugrađenog u SC-C70MK2 radi analize udaljenosti od zidova i učinaka refleksije. Zatim se zvučno polje automatski optimizira. Uz to funkcija Space Tune obuhvaća tri unaprijed konfigurirane postavke – Free (Slobodno), Near the Wall (Blizu zida) i Near the Corner (Blizu ugla) – radi lakog postavljanja te nudi upotrebu aplikacije Technics Audio Center za precizno podešavanje kvalitete zvuka položaju slušanja.

Ugodno uživanje u većem rasponu glazbenih sadržaja i različite mogućnosti povezivanja

Chromecast Built-in – Funkcija Chromecasta Built-in podržava razne glazbene servise za streaming radi lake reprodukcije putem aplikacije za pametni telefon. A kako se podaci streamaju izravno na glavnu jedinicu, nema gubitka kvalitete zvuka, a korisnik može birati između različitih vrsta glazbe.

Funkcionira s Google Assistantom – Ako se na istoj mreži nalazi uređaj s ugrađenom značajkom Google Assistant, ta se značajka može koristiti za rukovanje reprodukcijom glazbe putem uređaja OTTAVA f SC-C70MK2 i druge funkcije. Kad korisnik nema pri ruci aplikaciju na pametnom telefonu ili kad su mu ruke zauzete, glazba se može lako reproducirati govornim naredbama.

Kombinacija sterea u više prostorija – Uz niz zvučnika s tehnologijom Chromecast Built-in moguće je reproducirati glazbu s raznih servisa za streaming u više prostorija ili se u svakoj prostoriji može reproducirati druga glazba. Uz to, ako koristite aplikaciju Technics Audio Center i imate još Technicsovih uređaja kompatibilnih s aplikacijom, možete u više prostorija uživati u glazbi iz drugog izvora, npr. putem Bluetootha, AUX-a, optičkog ulaza, USB-a, internetskog radija te streaminga glazbe kompatibilnog s uređajem OTTAVA™ f SC-C70MK2 (potrebna je aplikacija Google Home).

Potpuna kompatibilnost – Osim CD-ova i radija, ovaj model sada je kompatibilan s tehnologijom Chromecast Built-in i podržava široku ponudu glazbenih servisa za streaming. Uz to je i kompatibilan sa servisima Spotify Connect, Deezer i internetskim radijem. Tu je i podrška za AirPlay 2, Bluetooth Wi-Fi, mrežnu reprodukciju, reprodukciju s USB memorijskih ključića i analogni/optički ulaz koji omogućuju uživanje u zvuku iz raznih izvora u jednom uređaju. I korisničko sučelje naše aplikacije Technics Audio Center za pametne telefone s iOS-om / Androidom redizajnirano je pa ga je lakše koristiti nego ikad prije.

Omiljena funkcija – Na glavnoj jedinici može se postaviti do 9 prethodnih konfiguracija, poput omiljenih internetskih radijskih postaja, playliste servisa Spotify ili pjesama s USB-a. To omogućuje slušanje omiljene glazbe bez pokretanja aplikacije.

Elegantan i svevremenski dizajn

Nastavljajući se na elegantan izgled prethodnog modela SC-C70, novi SC-C70MK2 spaja visoku kvalitetu zvuka s profinjenim dizajnom. SC-C70MK2 dolazi u tamnosrebrnoj boji radi stvaranja još profinjenijeg dojma. U ponudu je dodana i posve crna varijanta. Što više koristite ovaj uređaj, to ćete više uživati u doživljaju glazbe.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -