tele2 - telemach - 2020

Tele2 mijenja ime u Telemach Hrvatska i najavljuje velika ulaganja u mrežu

Tele2 s početkom studenoga 2020. godine posluje pod imenom Telemach Hrvatska, najavili su iz United Grupe, matične kompanije tog domaćeg telekoma. Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 milijuna eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za “potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže u toj hrvatskoj kompaniji”.

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska.

Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

Najbolja kvaliteta mobilne mreže

“Tom investicijom Telemach Hrvatska uskoro će omogućiti najbolju kvalitetu mobilne mreže i nove mobilne usluge zajedno s najboljom fiksnom mrežom dostupnom u Hrvatskoj. Za naše postojeće i nove korisnike to znači da će na raspolaganju imati cjelovitu ponudu najnaprednijih usluga i proizvoda s najboljom kvalitetom i iskustvom korištenja”, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

United Grupa kupila je Telemach Hrvatska u svibnju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u ožujku iste godine, što je ujedno bila i jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Europi.

Telemach Hrvatska nastavit će korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a novi vizualni identitet predstavit će tijekom prve polovice 2021. godine.

Usmjerenost na hrvatsko tržište

“Naše investicije pokazuju predanost United Grupe hrvatskom tržištu i daljnjem jačanju naše liderske pozicije u regiji. Poslujući istodobno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru kao i u e-trgovini, naša platforma ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi”, rekla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.

United Grupa ističe da će spomenute investicije, koje su jedno od najvećih stranih ulaganja u Hrvatskoj, omogućiti Telemachu Hrvatska dodatno jačanje već snažnog konkurentskog položaja na tržištu te privlačenje novih korisnika, i to zahvaljujući kvaliteti mreže, zanimljivim ponudama i vrhunskoj korisničkoj podršci.Do kraja 2020. godine United Grupa imat će oko 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenika u sedam država. Trenutačno u Hrvatskoj zapošljava oko 950 zaposlenika i spremni su za daljnji rast.

Tvrtke u sastavu United Grupe poznate su po najvišoj kvaliteti sadržaja, proizvoda i usluga na svojim tržištima. Tako je bugarski operator Vivacom, u vlasništvu United Grupe, osvojio nagradu tvrtke Ookla za najbržu mobilnu mrežu u Europi u prvom i drugom kvartalu 2020., dok je operator Telemach Slovenija osvojio Umlautov certifikat Best in Test za najbolju mobilnu i internetsku mrežu u 2019. i 2020. godini.

O United Grupi

United Grupa, sa sjedištem u Amsterdamu, vodeći je telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi. Zahvaljujući znatnim investicijama u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju, pruža vodeće usluge korisnicima diljem regije. Tijekom 20 godina poslovanja United Grupa preuzela je i uspješno integrirala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja znatna sredstva za razvoj digitalne infrastrukture, originalnog medijskog sadržaja i tehnologije.

U okviru United Grupe posluju SBB, Telemach, Vivacom, United Cloud, Total TV, Net TV plus, United Media, s televizijskim kanalima Nova, N1, Nova S, Nova BH, Nova M, Doma, Sport Klub, Fight Ch, Mini, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ i Brainz, portal nova.rs, marketinške agencije Cas Media i Direct Media te e-commerce biznis Shoppster. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regiji i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta.

United Grupa od ožujka 2019. godine u vlasništvu je BC Partnersa, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu, i posluje u sedam država. Za više informacija posjetite mrežne stranice United Grupe na adresi united.group.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -