tele2 postaje telemach hrvatska / 2020.

Tele2 mijenja ime u Telemach Hrvatska i najavljuje velika ulaganja u mrežu

Tele2 s početkom studenoga 2020. godine nastavit će poslovati pod novim imenom, a to će biti – Telemach Hrvatska! Ovu vijest potvrdili su iz United Grupe, matične kompanije tog domaćeg telekom operatera. Također, grupa sa sjedištem u Nizozemskoj planira uložiti do 230 milijuna eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za “potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže u toj hrvatskoj kompaniji”.

United Grupa, pružatelj telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom i cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge. Uz nabrajano, radit će se na uvođenju ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.


Uz investicije u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska, United Grupa uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

Telemach Hrvatska – najbolja kvaliteta mobilne mreže

“Tom investicijom Telemach Hrvatska će uskoro omogućiti najbolju kvalitetu mobilne mreže. Ponudit ćemo i nove mobilne usluge, zajedno s najboljom fiksnom mrežom dostupnom u Hrvatskoj. Za naše postojeće i nove korisnike to znači da će na raspolaganju imati cjelovitu ponudu najnaprednijih usluga i proizvoda s najboljom kvalitetom i iskustvom korištenja”, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

United Grupa kupila je Telemach Hrvatska u svibnju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u ožujku iste godine. Dodajmo da je ujedno to bila i jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Europi. Telemach Hrvatska nastavit će korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a novi vizualni identitet predstavit će tijekom prve polovice 2021. godine.

Usmjerenost United Grupe na hrvatsko tržište

“Naše investicije pokazuju predanost United Grupe hrvatskom tržištu i daljnjem jačanju liderske pozicije u regiji. Poslujući istodobno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru kao i u e-trgovini, naša platforma ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi”, rekla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.

United Grupa ističe da će spomenute investicije omogućiti Telemachu Hrvatska dodatno jačanje već snažnog konkurentskog položaja na tržištu. Također, privlačit će nove korisnike i to zahvaljujući kvaliteti mreže, zanimljivim ponudama i vrhunskoj korisničkoj podršci. Do kraja 2020. godine United Grupa imat će oko 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenika u sedam država. Trenutačno u Hrvatskoj zapošljava oko 950 zaposlenika i kako tvrde – “spremni su za daljnji rast”.

O United Grupi

United Grupa, sa sjedištem u Amsterdamu, vodeći je telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi. Zahvaljujući investicijama u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju, pruža vodeće usluge korisnicima diljem regije. Tijekom 20 godina poslovanja United Grupa preuzela je i uspješno integrirala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja znatna sredstva za razvoj digitalne infrastrukture, originalnog medijskog sadržaja i tehnologije.

U okviru United Grupe posluju SBB, Telemach, Vivacom, United Cloud, Total TV, Net TV plus, United Media, s televizijskim kanalima Nova, N1, Nova S, Nova BH, Nova M, Doma, Sport Klub, Fight Ch, Mini, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ i Brainz, portal nova.rs, marketinške agencije Cas Media i Direct Media te e-commerce biznis Shoppster. Ima najširu mrežnu pokrivenost u regiji i korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta.

Tvrtke u sastavu United Grupe poznate su po najvišoj kvaliteti sadržaja, proizvoda i usluga na svojim tržištima. Tako je bugarski operator Vivacom, u vlasništvu United Grupe, osvojio nagradu tvrtke Ookla za najbržu mobilnu mrežu u Europi u prvom i drugom kvartalu 2020. Uz to, operator Telemach Slovenija je osvojio Umlautov certifikat Best in Test za najbolju mobilnu i internetsku mrežu u 2019. i 2020. godini. United Grupa od ožujka 2019. godine u vlasništvu je BC Partnersa, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu, a posluje u sedam država. Za više informacija posjetite mrežne stranice United Grupe na adresi united.group.

Tagged