rimac campus - kerestinec zagreb croatia - 2021.

Rimac Automobili izgradit će u Kerestincu proizvodno – razvojni kampus

Tvrtka Rimac Automobili i Grad Sveta Nedelja potpisali su u petak, 16. travnja 2021. godine, “Ugovor o osnivanju prava građenja”. Ugovor je potpisan povodom izgradnje proizvodnog i istraživačko – razvojnog kampusa ove tehnološke tvrtke. Potpisali su ga Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila i Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje.

Zemljište na kojem će se izgraditi kampus nalazi se iza dvorca Kerestinec u Svetoj Nedelji, a njime će Rimac Automobili d.o.o. upravljati sljedećih 69 godina. Sukladno potpisanom Ugovoru, gradnja kampusa treba biti završena najkasnije tri godine od početka izgradnje.


Novi kampus prostirat će se na 200 tisuća kvadrata, s proizvodnim i istraživačkim objektima na 95.000 m2. Uz proizvodni dio, najavljeno je da će čak 35% zemljišta biti pokriveno vegetacijom. Tvrtka Rimac Automobili trenutno posluje na šest lokacija, a do izgradnje kampusa većina će se obavljati u novim prostorima na Jankomiru. Tvrtka ima oko 1.000 zaposlenika, a ovom investicijom u planu je dodatno zapošljavanje te bi u idućih nekoliko godina dostigli brojku od 2.500 djelatnika.

“Grad Sveta Nedelja od početka nam je izašla u susret. Odavno smo prerasli kapacitete, a nismo mogli pronaći adekvatni prostor koji nam je prijeko potreban. Ova lokacija nam omoguće sve što nam treba te smo se odlučili graditi vlastiti kampus. Imamo velike planove za koje treba puno prostora. Ovo će biti poseban projekt na svjetskoj razini, otvoren za javnost, građen i osmišljen za zaposlenike. Imamo sve spremno – od projekata do financija. Želimo početi graditi punom parom što prije”, rekao je Mate Rimac.

Kampus Rimac Automobili dizajniran je za ljude

Tako će uz ključne sadržaje i brojne pogodnosti to biti i prostor za rad, rast i igru, a projektiran je da bude “neutralan” za okoliš. U njemu neće biti zidova ili ograda, a svi su pozvani da ga posjete, uživaju u kampusu i druže se sa zaposlenicima. Inovacijska jezgra kampusa bit će središte za istraživanje i razvoj od 1.100 ljudi. Tu će biti i upravljački centar, dizajnerski studio, laboratoriji i VR sobe.

“Kampus će osigurati vrhunska radna mjesta za sve nacionalnosti. No, prije svega za naše mlade ljude, koji će im nuditi brojne mogućnosti i osigurati dodatne vrijednosti. Kampus nije projekt na kojem ćemo stati, imamo daljnjeg prostora za rast i nove planove”, najavio je Mate Rimac.

Na kampusu će se nalazi i testna staza za automobile, kao i izložbeni salon

U njemu će kupci moći vršiti individualnu prilagodbu svog vozila. U sklopu kampusa bit će smješteni i uredi i proizvodnja električnih bicikala Greyp. U skladu s certifikatima o održivosti, u obzir su uzeti i planovi za organsku proizvodnju hrane na licu mjesta. Tu će biti i puno zelenih površina u kojima će moći uživati zaposlenici, ali i javnost. Kako ne bi došlo do zagušenja prometa, s obzirom na to da će kampus zahtijevati dnevnu opskrbu materijalima potrebnim za realizaciju projekata tvrtke, predviđeno je više spojeva s postojećom cestovnom mrežom, ali i izgradnja posebne interne prometnice.

“San od prije sedam godina došao je do svoje realizacije. Mogu reći da je ova investicija najznačajnija ne samo za Svetu Nedelju, već i za cijelu Hrvatsku. Ovako velike investicije, veće od milijardu i pol kuna, ne vide se svaki dan, a zasigurno će otvoriti perspektivu i za sve buduće naraštaje. Mogu reći da je ovo veliki i novi početak za cijelu Hrvatsku”, rekao je gradonačelnik Dario Zurovec.

Tvrtka Rimac Automobili surađuje s najvećim automobilskim industrijama na svijetu. Uz sva strateška partnerstva i izniman uspjeh na svjetskom tržištu, tvrtka je odlučila ostati u Hrvatskoj, gdje namjerava i dalje razvijati svoje poslovanje i budućnost. O tvrtci više doznajte na mrežnoj adresi rimac-automobili.com.

Video: Rimac Campus – Exciting World of Hypercars and EV Technology

Tagged