danijela maršić peica i nadica žužak - 2020

Poduzetnicima Zagrebačke županije krediti s kamatnom stopom već od 0,3%

Zagrebačka županija subvencionirat će poduzetnicima koji ulažu na njenom području kamatne stope u visini jednog postotnog boda za tri kreditna programa HBOR-a. Ukupni kreditni potencijal iznosi 30 milijuna kuna, a Županija će kamatu subvencionirati za cijelo vrijeme trajanja kredita.

Prihvatljivim korisnicima kredit može biti odobren izravno ili putem poslovnih banaka za financiranje ulaganja u osnovna sredstva te za financiranje obrtnih sredstava, uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a i to Poduzetništvo mladih, žena i početnika, Investicije privatnog sektora i Obrtna sredstva.

Tako će primjerice uz subvenciju kamatne stope koju će omogućiti Zagrebačka županija, poduzetnici svoja ulaganja moći financirati uz kamatnu stopu već od 0,3 posto.

U ime HBOR-a ugovor je potpisala rukovoditeljica Direkcije za razvoj Danijela Maršić Peica koja je istaknula da HBOR aktivno sudjeluje u poticanju utemeljenja i razvoja poduzetništva, povećanju konkurentnosti i otvaranju novih radnih mjesta.

“Investicijski krediti odobravaju se uz iznimno duge rokove otplate te uz kamatne stope koje su za veliki broj korisnika niže od 2 posto, a koje će dodatno biti snižene za 1 postotni bod zahvaljujući ovoj subvenciji. Danas potpisani ugovor nastavak je naše suradnje sa Zagrebačkom županijom i poduzetnicima na ovom području za koju vjerujemo da će se uspješno nastaviti i u budućnosti”, naglasila je Maršić Peica.

“Zahvaljujući iznimnim poslovnim rezultatima poduzetnika, Zagrebačka županija po nizu je gospodarskih pokazatelja u samom vrhu. Prema nedavno objavljenoj analizi FINA-e broj zaposlenih kod poduzetnika u Zagrebačkoj županiji od 2001. do 2018. godine porastao je za 106 posto, tj. s 30 tisuća na preko 60 tisuća, što nas svrstava na prvo mjesto u državi. Navedeno ujedno prikazuje kontinuitet u poduzetništvu koje Zagrebačka županija svesrdno pomaže brojnim bespovratnim potporama i mjerama. Jedna od njih je i subvencija kamata na kredite kojom želimo dati novi vjetar u leđa našim postojećim poduzetnicima, kao i onima koji tek kreću u poduzetničke vode, posebice ženama i mladima”, rekla je prilikom potpisivanja Ugovora zamjenica župana Nadica Žužak.

Ugovore o subvencioniranom kreditiranju HBOR je na isti dan potpisao i s Virovitičko – podravskom županijom, a ranije su slični ugovori potpisani s Gradom Prelogom te Istarskom i Osječko – baranjskom županijom.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -