sony playstation 5 - gaming console - 2020.

PlayStation 5 – Sony je napokon pokazao izgled svoje nove igraće konzole

Inovacija i kreativnost ovih se praznika savršeno nadopunjuju uz Sony Interactive Entertainment (SIE) koji je otkrio nove detalje PlayStation 5 konzole uključujući dizajn konzole nove generacije i liniju potpuno novih igara. Kroz livestream event koji su pratili milijuni igrača diljem svijeta, SIE je po prvi put pokazao PS5 hardware koji svojim odvažnim dizajnom u dvije boje označava radikalni odmak od PlayStation konzola prethodnih generacija.

Sony PS5 bit će dostupan u dvije verzije: standardni model s Ultra HD Blu-ray diskom i digitalni model koji će biti bez diska, a igračima nudi dosad neviđen način pokretanja.

Fanovi su također po prvi put dobili uvid u nove igre koje će definirati sljedeću generaciju igranja na PlayStationu 5. Kroz desetine naslova, od kojih će većina biti ekskluzivno dostupna za PS5, najtalentiraniji svjetski programeri pokazat će puni potencijal hardwarea koji će igračima pružiti nova bogata iskustva, uvodeći ih duboko u izvanredan svijet igara.

PlayStation 5 ogroman je korak naprijed u našem nastojanju da pružimo doista transformirajuće iskustvo igranja koje će redefinirati način na koji razmišljamo o tome što igra predstavlja. Svjetovi u igrama bit će bogatiji i ljepši, očarat će vas i vaša osjetila na načine na koje niste mislili da je moguće te ćete ih moći doživjeti besprijekorno, uz pokretanje brzinom munje. Jučerašnje predstavljanje samo je mali uvid u sve što nas očekuje u sljedećoj generaciji i želimo zahvaliti svojoj zajednici što su nam se pridružili na putu PS5″, rekao je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta.

Grand Theft Auto – jedna od najvećih serija igara svih vremena dolazi na Sony PlayStation 5

Na PS5 dolazi jedna od najvećih serija igara svih vremena, Grand Theft Auto, i to zahvaljujući bliskom partnerstvu između SIE i Rockstar Gamesa. Poboljšane i proširene verzije igara Grand Theft Auto V i Grand Theft Auto Online stižu na PS5 u drugoj polovici 2021.

Uz niz tehničkih poboljšanja, vizualne nadogradnje i poboljšanja performansi, GTAV i GTA Online u potpunosti će iskoristiti sve mogućnosti koje pruža hardware PS5 i njegove nove značajke, što će igru učiniti ljepšom i bržom nego ikad prije.

Bit će dostupna i nova samostalna inačica Grand Theft Auto Online

Sony nagrađuje sve vlasnike PlayStationa 5 besplatnim pristupom ovoj igri tijekom prva tri mjeseca od njezinog izlaska. Nakon registracije, igra postaje njihova te je imaju pravo zadržati, a uz PlayStation Plus članstvo, vlasnici PS5 moći će igrati GTA Online koliko god požele. Počevši od danas, svi vlasnici GTAV za PS4 dobit će 1.000.000 GTA$ mjesečno sve dok PS5 verzija igre ne bude dostupna 2021.

Dodatno, SIE Worldwide Studios uz vodeće izdavače i programere u industriji predstavlja i cijelu liniju PS5 naslova koji demonstriraju dubinu i širinu jedinstvenog iskustva koje konzola omogućava.

Ekskluzivne igre dolaze samo na Sony PlayStation 5

Neke od ekskluziva PlayStation Studios uključuju: Marvel Spider – Man Miles Morales (Insomniac Games), Gran Turismo 7 (Polyphony Digital) i Horizon Forbidden West (Guerrilla Games).

Izdanja izdavača trećih strana uključuju franšize blockbustera kao što su NBA 2K21 (2K, Visual Concepts) i Resident Evil Village (Capcom), kao i potpuno novo IP lansiranje na PS5 kao ekskluzivu za konzolu, poput DEATHLOOP (Bethesda) i Project Athia (Square Enix / Svjetlosne produkcije). Novi naslovi neovisnih programera, poput igara Straya (Annapurna / Blue Twelve Studio) i Bugsnax (Young Horses), pokazali su raznolikost sadržaja koji dolaze na platformu.

Sony Interactive Entertainment najavljuje i cijel niz dodataka za PS5 za još bolje korisničko iskustvo

  • PULSE 3D bežične slušalice – nude 3D audio iskustvo i dualne mikrofone s tehnologijom poništavanja pozadinske buke
  • HD kamera – s dvostrukim objektivima od 1080p za igrače koji žele emitirati svoju igru i epske trenutke
  • Media Remote – daljinski upravljač s ugrađenim mikrofonom za lako kretanje kroz filmove i streaming usluge
  • DualSense stanica za punjenje – za praktično punjenje dva DualSense bežična kontrolera
  • više doznajte na mrežnoj stranici playstation.com

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -