urška sršen i kristina ercegović / business cafe zagreb 2019

Održan je 55. Business cafe – gosti su bili Mate Rimac, Joe Bašić, Urška Sršen i Berislav Horvat

Održan je 55. Business cafe u Zagrebu, na kojemu su gostovali MATE RIMAC, hrvatski inovator, poduzetnik te osnivač i direktor tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes, JOE BAŠIĆ, vlasnik agencije MPG, poznat po Ultra festivalu, URŠKA SRŠEN, suvlasnica svjetski poznatog Bellabeata te BERISLAV HORVAT, Country Managing Partner tvrtke EY Hrvatska, organizatora programa EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj.

Business Cafe su druženja malih poduzetnika koja se organiziraju devet godina, a ovo 55. izdanje je ujedno bilo i posljednje u ovoj godini.

Joe Bašić je 1997. iz Kanade doselio u Hrvatsku zbog uočenih poslovnih prilika i odlične kvalitete života. Njegov Ultra festival u Splitu značajno utječe na BDP Hrvatske, oko 190 milijuna kuna. “U poslu uvijek slijedim svoje srce, važno mi je i činiti neko veće dobro i uvijek dati više od sebe”, smatra Joe Bašić.

Urška Sršen suvlasnica je Bellabeata, koja je s 23 godine s partnerom krenula u vlastiti biznis. Forbes ju je nedavno uvrstio na listu 30 poduzetnika ispod 30 godina. “Iako je kapital vani, rado živim u Hrvatskoj također zbog kvalitete života”, rekla je Urška Sršen. Kao važnu kariku uspjeha naglasila je roditeljsku podršku koji su joj uvijek omogućavali slobodu da radi ono što voli i poticali je da bude najbolja u tome.

Berislav Horvat podijelio je s publikom svoje prve poduzetničke korake za vrijeme fakulteta. Naglasio je napore EY Hrvatska u unapređenju poslovne klime i rezultate istog. “Zadovoljan sam promjenom percepcije poduzetnika i poduzetničke klime u društvu. Ide sporo, ali ide nabolje”, izjavio je Berislav Horvat.

Njegovu tvrdnju potvrdila je i činjenica da su Matu Rimca na ovaj Business Cafe došli upoznati tinejdžeri i djeca kojima je on uzor.

Mate Rimac vrlo je otvoreno i iskreno odgovarao na brojna pitanja publike i podijelio sve izazove na dosadašnjem dijelu svog poduzetničkog puta. “Na kraju dana bitan je networking, bitno je da nam netko otvori vrata, pruži podršku te upornost i egzekucija. Najvažnije je da radimo na ostvarenju svojih ciljeva”, smatra Mate Rimac.

Kristina Ercegović, osnivačica Business Cafea i Amra Hašimbegović, vlasnica franšize Business cafea za Bosnu i Hercegovinu Mati su uručili donaciju za Linnovate, njegov tehnološki park u Livnu te omogućili sudionicima Linnovatea predstavljanje njihovih poslovnih ideja na Business Cafeu u Sarajevu.

Mate Rimac / Business Cafe 2019

O Business Cafeu

Business Cafe su druženja malih poduzetnika koja se organiziraju devet godina i dosada su održana u sedam zemalja i 25 gradova. Više od 20 000 posjetitelja poslušalo je na 300 evenata više od 700 poduzetničkih priča i sklopljeno je više od 30 milijuna eura vrijednosti poslova i investicija, kao i bezbroj prijateljstava i suradnji.

Uz redovan Business cafe održavaju se specijalna izdanja, izdanje u gostima te Business Cafe International, englesko izdanje za strance, poduzetnike u Hrvatskoj.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -