half-life: alyx / htc vive cosmos elite 2020

HTC Vive Cosmos Elite dolazi u paketu sa novim VR naslovom “Half-Life: Alyx”

HTC VIVE je najavio kako će najnoviji VIVE Cosmos Elite biti upakiran s Valveovim nadolazećim ekskluzivnim VR naslovom “Half-Life: Alyx”. Vive Cosmos Elite, koji je globalno lansiran, danas udružuje performanse vanjskog praćenja i fleksibilnost Cosmos platforme kako bi zadovoljio potrebe najzahtjevnijih ljubitelja VR zabave. Half-Life: Alyx je novi, cjelovečernji virtualni događaj iz serije Half-Life. Half-Life: Alyx je stvoren iz temelja za virtualnu realnost i sadrži sve značajke klasične Half-Life igre: istraživanje svijeta, rješavanje zagonetki, visceralnu borbu i zamršenu, ispletenu priču koja sve to povezuje ikoničnim likovima iz svijeta Half-Life. Kupci Cosmos Elitea dobit će uz kupljeni uređaj poseban kod kojim će otključati igru čim igra bude globalno lansirana 23. ožujka 2020. godine.

“Otkako smo započeli ovo putovanje s Valveom, industrija se borila za vrhunski VR naslov. S Half-life: Alyxom, vjerujemo kako Valve i HTC pružaju iskustvo i stručnost za pomicanje granica VR gaminga. Čestitamo Valve timu na nadolazećem predstavljanju novog naslova”, rekao je Yves Maitre, izvršni direktor HTC-a.

Vive Cosmos je prilagodljiv VR sustav utemeljen na osobnim računalima, koji se s vremenom može nadograđivati sukladno potrebama kupaca, mijenjanjem prednje ploče naglavnog seta ili korištenjem mnoštva Vive dodataka, poput Vive wireless adaptera. Svi naglavni setovi Cosmos uključuju iste impresivne vizualne prikaze (kombinirana razlučivost od 2880 x 1700) i udobnost, uključujući inovativni flip-up dizajn koji može lako prebaciti korisnike u virtualni svijet i nazad iz njega.

Pored svih značajki platforme Cosmos serije, Vive Cosmos Elite uključuje unaprijed instaliranu vanjsku ploču za praćenje, dvije SteamVR bazne stanice i dva Vive kontrolera. Vanjska ploča za praćenje može se koristiti s inačicama bazne stanice 1.0 ili 2.0., kao i originalnim Vive ili Vive Pro kontrolerima i lako se zamjenjuje s originalnom prednjom pločom za praćenje koja se isporučuje s Vive Cosmosom.

Korištenjem tehnologije bazne stanice Lighthouse, Cosmos Elite korisnici će moći iskusiti snagu i preciznost praćenja SteamVR. Vive Cosmos Elite također podržava Viveov ekosustav perifernih uređaja, uključujući Vive Wireless Adapter za nesmetano VR iskustvo i Vive Tracker koji pruža neviđenu slobodu unosa za VR kontrole.

“Half-Life: Alyx pomiče granice uronjenog igranja s prekrasnim VR iskustvom. Prepun je opasnosti, prožet napetošću u borbi protiv Combinea, u finalnim okršajima koji znače život ili smrt. Uzbuđen sam kad vidim kako će ljudi uživati u ovoj igri na VIVE Cosmos Eliteu”, smatra je Graham Wheeler, generalni director EMEA-e, HTC Vive.

O HTC Viveu

HTC VIVE je platforma virtualne realnosti (VR) i ekosustav koji stvara uvjerljiva iskustva virtualne realnosti za poduzeća i potrošače. Ekosustav VIVE temelji se na vrhunskom hardveru, softveru i sadržaju virtualne realnosti.

Poduzeće VIVE obuhvaća najbolji XR-hardver u klasi, platformu i trgovinu aplikacija VIVEPORT, poslovna rješenja VIVE za poslovne korisnike, VIVE X, poslovni akcelerator za virtualnu realnost vrijedan 100 milijuna dolara, VIVE STUDIOS, studio za zabavni sadržaj, igre i poslovni sadržaj i VIVE ARTS za kulturne inicijative.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged