HAK / Utrina, Zagreb / studeni 2019.

Hrvatski autoklub obilježio 40 godina djelovanja svog Informativnog centra

Hrvatski autoklub obilježio je 40 godina djelovanja svog Informativnog centra, odnosno informiranja o stanju u cestovnom prometu u Republici Hrvatskoj. Informativni centar Hrvatskog autokluba prikuplja informacije o stanju na cestama od upravitelja cesta, operativnih centara i postaja policije, s graničnih prijelaza, od prijevoznika u javnom obalnom pomorskom prometu te iz drugih izvora. Prikupljene informacije obrađuju se te prenose vozačima putem drugog programa Hrvatskog radija, brojnih radio postaja, informativnog programa brojnih javnih medija, kao i putem internetskih stranica te aplikacije Hrvatskog autokluba za pametne telefone.


Izvjestitelji Hrvatskog autokluba informacije u prosjeku ažuriraju više od 300 puta dnevno, a tijekom ljetnih mjeseci obavijesti na drugom programu Hrvatskog radija osim na hrvatskom, dostupne su i na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Na prigodnoj svečanosti bili su nazočni predstavnici organizacija i institucija koje zajedno sa Hrvatskim autoklubom čine sustav informiranja o stanju u cestovnom prometu Republike Hrvatske.

“Hrvatski autoklub, koji je ove godine navršio 113 godina od osnivanja, danas obilježava važnu obljetnicu – 40 godina djelovanja Informativnog centra Hrvatskog autokluba. Prvi takav centar u Jugoistočnoj Europi počeo je s radom u skromnim uvjetima i ubrzo je postao važan za razvoj našeg turizma. Danas je on moderan, tehnološki opremljen, a izvjestitelji koji u njemu rade su stručni, educirani i motivirani. Nastavit ćemo ulagati u našu opremljenost i ljude kako bismo i dalje pomagali svim sudionicima u cestovnom prometu”, rekao je predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek.

U sklopu programa obilježavanja 40. obljetnice Informativnog centra Hrvatskog autokluba, prikazan je prigodni dokumentarni film o počecima djelovanja, načinu rada tijekom proteklog razdoblja te o planovima razvoja Informativnog centra a dodijeljene su i zahvalnice pojedincima i organizacijama za osobit doprinos razvoju i djelovanju Informativnog centra.

Zahvalnice su primili predstavnici Hrvatske radiotelevizije – Hrvatskog radija i Hrvatske televizije, Ministarstva unutarnjih poslova – Uprave za granicu te Operativnog – komunikacijskog centra policije, Hrvatske autoceste, Autoceste Rijeka – Zagreb, Hrvatske ceste te Jadrolinije.

Također, nagrade su dobili i voditeljica radio emisije Konvoj na drugom programu Hrvatskog radija Dubravka Družinec Ricijaš te izvjestiteljice Informativnog centra Hrvatskog autokluba Irena Belamarić i Zvjezdana Horvat.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged