punionica za električna vozila / trg kralja tomislava, zagreb / studeni 2019

HEP otvorio svoju stotu ELEN punionicu za električna vozila na Trgu kralja Tomislava

HEP je na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu (popularni Glavni kolodovor Zagreb) postavio tri elektro punionice – dvije rapidne punionice snage 50 kW u sklopu projekta EAST-E te jednu brzu ELEN punionicu snage 22 kW. Na svakoj od tri punionice moguće je istovremeno punjenje dva automobila, a punionice posjeduju standardizirane priključke kako bi ih mogli koristiti svi dostupni modeli električnih vozila na tržištu.

Ova stota HEP-ova punionica za električna vozila sufinancirana je sredstvima iz EU projekta EAST-E u sklopu kojeg će HEP postaviti ukupno 27 multistandardnih rapidnih punionica snage 50 kW.

Da dodamo, punjenje električnih automobila u gradu Zagrebu još uvijek je besplatno te da trenutno ne postoji namjera naplaćivanja.

HEP-ova infrastruktura za električna vozila proteže na području 18 županija i grada Zagreba, ali i na otocima Cresu, Lošinju, Pagu, Hvaru, a uskoro će punionica biti i na Braču. Uz spomenut punionicu na Braču, u realizaciji ili planovima HEP-a je još oko stotinu punionica na području cijele Hrvatske.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “HEP otvorio svoju stotu ELEN punionicu za električna vozila na Trgu kralja Tomislava

Comments are closed.