trag gume u snijegu 2020

Goodyear napravio cjelogodišnju gumu koja ima simbol pahuljice i klasu A za otpor kotrljanja

Goodyearu je uz najnoviju cjelogodišnju gumu za prvu opremu uspio nov tehnološki proboj. Nime, riječ je o prvoj gumi te vrste koja se istodobno ponosi simbolom pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF) i kategorijom A za otpor kotrljanja na oznaci EU, što zajedno znači veliko dostignuće. Simbol pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF) dokaz je vrhunskoga prianjanja cjelogodišnje gume koja je uspješno udovoljila strogim zahtjevima što ih postavlja spomenuta oznaka u vezi s izdržljivošću na snijegu.

Osvojena kategorija A za otpor kotrljanja na oznaci EU znači da zahvaljujući malom otporu kotrljanja, guma osigurava najbolju iskoristivost goriva. Oznaka EU za gume kupcima otkriva osnovne informacije o izdržljivosti gume koje su ocijenjene u tri kategorije – iskoristivost goriva, prianjanje na mokroj podlozi i vanjska buka.

Pri razvoju gume Goodyearovi stručnjaci i inženjeri iskoristili su najnovija razvojna dostignuća i spoznaje na području dezena gaznog sloja cjelogodišnjih guma za zamjensku ugradnju i nove mješavine gumene smjese.

U projektu su sudjelovale Goodyearove tehnološke skupine iz Luksemburga i Njemačke koje su se povezale s proizvođačima automobila. Potonji će još ove godine početi serijsku ugradnju, a gumama će biti opremljena vozila Peugeot 2008 / 3008 / 5008, DS3 Crossback i DS7 Crossback.

Do kraja godine gume će kao prva oprema biti ugrađene i na vozila nekih drugih proizvođača automobila.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged