15. dani mladog maslinovog ulja - giornate dell olio d`oliva novello vodnjan

Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello u Vodnjanu

Zahvaljujući brojnim renomiranim izlagačima iz Hrvatske i inozemstva, prisutnim kuharima koji sudjeluju u gastro showu, predavačima i stručnjacima koji vode predavanja, vođene degustacije maslinovih ulja i edukacije, a sve to i uz bogat program Manifestacije, Vodnjan postaje mjesto koje morate posjetiti od 15. do 17. studenoga 2019. godine kako bi proveli nezaboravne i vesele trenutke na jubilarnim 15. Danima mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello u Vodnjanu.


Međunarodna manifestacija Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello promovira mlado maslinovo ulje, ali i konzumaciju vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja Vodnjanštine koja su po kvaliteti definitivno na samom svjetskom vrhu.

Možemo slobodno reći da je Vodnjan grad maslinovog ulja najbolje kvalitete te da će tijekom tri dana nadolazeće manifestacije postati meka svih ljubitelja vrhunskih maslinovih ulja. Dani mladog maslinovog ulja donose još više jer se uvijek nastoji sljubiti kvalitetna maslinova ulja s najboljim gastronomskim i enološkim delicijama. Bit će to pravi doživljaj za gastroljupce, ali i sve željne dobre zabave, druženja te edukativnih događaja.

Karavana promocije manifestacije krenula je još nedavno u Ljubljani, gdje je predstavljanje Dana mladog maslinovog ulja izazvalo odličan odaziv medija i turističkih djelatnika. Također, promocije su održane u centru Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića, na riječkom Korzu i u ZTC centru, dok je u Puli manifestacija predstavljena na nekoliko lokacija. U mirisima i okusima maslinovih ulja Vodnjanštine mogli su uživati posjetitelji pulske tržnice, trgovačkog centra Max City i Pula City Malla.

Na svim lokacijama održavanja promocija, posjetitelji su imali prilike kušati mlada maslinova ulja kao i upoznati se bogatim Programom manifestacije te dobiti osnovne informacije. Reakcije posjetitelja na promocijama bile su odlične te se stoga očekuje velik broj dolazaka iz Slovenije, Rijeke, Liburnije i Kvarnera te iz Zagreba.

O manifestaciji Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello

Ovogodišnja manifestacija Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello održat će se u Istri u Vodnjanu od 15. do 17. studenoga 2019. godine.

Manifestacija traje tri dana i posvećena je mladom maslinovom ulju, a već dulje vrijeme jedna je od važnijih međunarodnih manifestacija u Istri koja okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja šire regije.

Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello posebno dopridonose afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend i u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja. Bogat trodnevni program manifestacije donosi brojne zanimljive sadržaje iz područja uzgoja maslinarstva, o proizvodnji maslinovog ulja te o raznovrsnosti i kvaliteti ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

Uobičajeno, tijekom tri dana Vodnjan ugosti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom od čak 2000 kvadrata, a tamo svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, proizvođača maslinovih ulja, drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te poljoprivredne opreme.

Cjelodnevni gastro-show tijekom tri dana okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Više od 10.000 obroka priprema se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja vodnjanskog područja.

Očekujemo Vas u Vodnjanu na 15. Danima mladog maslinovog ulja – Giornate dell’olio d’oliva novello!


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged