canon arizona 2300 - dirk brouns i martijn van hoorn - 2020

Canon predstavio tiskarski stroj Arizona 2300 – novu seriju plošnih uređaja za tisak velikog formata

Nastavljajući svoju bogatu tradiciju plošnog tiska, Canon predstavlja novu seriju Arizona 2300 za tržište grafike velikog formata čime želi korisnicima pomoći ubrzati proizvodnju, poboljšati operativnu učinkovitost i otvoriti nove mogućnosti kroz nove primjene. Korisnici mogu vidjeti Arizona 2380 XTF s dodatkom za medije u roli putem internetske prezentacije i prezentacije uživo iz Canonovih centara za korisničko iskustvo u Australiji (Melbourne), Nizozemskoj (Venlo), Velikoj Britaniji (Birmingham), Francuskoj (Paris) i SAD-u (Chicago). Nova serija nudi različite kanale za tintu (40, 60 i 80) za razne primjene, među kojima su tri kompaktna modela GTF (Arizona 2340 GTF, 2360 GTF, 2380 GTF) s plošnim prostorom dimenzija 1,25 m x 2,5 m i tri velika modela XTF (Arizona 2340 XTF, 2360 XTF, 2380 XTF) s plošnim prostorom dimenzija 2,5 m x 3,08 m.

Pametna produktivnost

Donoseći revoluciju u arhitekturu plošnih tiskarskih strojeva, nova serija temelji se na tehnologiji Arizona FLOW – tehnika usisavanja zračne struje koja kombinira višeizvorni raspored stola bez zona s pneumatskim registracijskim pinovima koji se lako koriste radi boljeg učvršćivanja podloge na stolu.

Rezultat? Više od 20 % veća produktivnost u usporedbi s prethodnim generacijama tiskarskih strojeva Arizona jer operater više ne mora pokrivati stol ili ljepljivom trakom učvršćivati medij. Tako je moguća brža izmjena zadataka, kraće vrijeme postavljanja i lak prijelaz s jednog na drugi zadatak. Tehnologija FLOW čini tisak na neobične i zahtjevne medije, poput kartona, drveta i stakla pa čak i tisak velikih slika na više velikih ploča, lakšim nego ikad prije. Tiskajte od ruba do ruba na podlogama kako biste imali malo ili čak nimalo otpada i veću iskoristivost te isprobajte druge mogućnosti.

Pneumatski registracijski pinovi omogućuju poravnanje medija s lijevim ili desnim rubom stola pa čak i oboje, a možete istovremeno tiskati i 2, 4 ili 6 slika po otisku. Okretanje podloge naopako (što je bilo naprijed, to ide natrag) ili slijeva nadesno na ravnoj podlozi omogućuje savršenu registraciju prilikom dvostranog tiskanja, bez obzira na to ima li podloga dimenzijskih nesavršenosti. Tiskajte na neobične, teške, glatke ili unaprijed izrezane medije.

Neka vaša produktivnost bude veća nego ikad tiskanjem do 95 m2/h uz zadržavanje kvalitete tiska

Automatizirani sustav održavanja nudi lako održavanje tiskarskih glava i smanjuje vrijeme izvan pogona tako što su sapnice u sekundi ponovno funkcionalne, uključujući one za bijelu tintu, koje se obično teško održavaju. Više ne morate čekati da se tiskarski stroj zagrije – nova serija Arizona 2300 nudi mogućnost trenutačnog pokretanja kroz svoj sustav LED-UV zaštite, omogućujući bržu isporuku hitnih narudžbi. Uz to, sustav namještanja pomoću kamere visoke razlučivosti omogućuje lako, brzo i precizno namještanje tiskarskih glava i mapiranje stola.

Uz aplikaciju Arizona Xpert seriju Arizona 2300 krasi sposobnost samostalnog učenja pa možete dizajnirati, a zatim ponavljati, složene i višeslojne projekte. Tiskarski stroj pamti recept za sljedeći put kad ćete htjeti tiskati slične projekte, što vam štedi vrijeme za pripremu i automatizira proizvodni proces.

Osim serije Arizona 2300, Canon predstavlja i verziju 2.1 aplikacije Arizona Xpert

S novim značajkama i receptima za dodatno povećanje produktivnosti, ta softverska aplikacija može iscrtati inteligentne obrise medija na stolu radi savršenog namještanja bez lijepljenja trakom ili pokrivanja. Arizona Xpert 2.1 podržava recepte za tiskanje i rezanje preko integracije s Canonovim softverom ProCut. Zahvaljujući maksimalnoj automatizaciji, dvostrani tisak i tisak na više medija lakši su nego ikad prije. Smanjuje se mogućnost rađenja pogrešaka, a time i smanjuje otpad. Ta softverska aplikacija omogućuje i laku razmjenu recepata između dobavljača i dizajnera pregledom krajnjeg proizvoda u 3D prikazu u alatu Adobe Creative Suite, čime se znatno smanjuje mogućnost pogrešaka u dizajnu.

Konstruirani za održivost

Serija Canon Arizona 2300 nudi LED-UV zaštitu i 40 % manju potrošnju energije u usporedbi s drugim plošnim tiskarskim strojevima zahvaljujući svojem trenutačnom uključivanju (nije potrebno razdoblje zagrijavanja), produženom vijeku trajanja žarulja i mogućnosti spajanja na običnu strujnu mrežu. Nova serija nudi i manju potrošnju tinte jer prosječno troši manje od 8 ml/m2, uključujući i za održavanje.

Serija Arizona 2300 proizvedena je u Njemačkoj i prošla je njemačke testove kvalitete TÜV (Technischer Überwachungsverein) i DGUV (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung) kojima se potvrđuje da je linija proizvoda usklađena sa zdravstvenim i sigurnosnim uredbama za smanjenje utjecaja na okoliš te se jamči sigurnije radno okruženje. UV tinte tih uređaja nose certifikat UL GREENGUARD Gold, pa su otisci prikladni za upotrebu u školama, hotelima i bolnicama.

Da bi vaša prostorija za tisak zadovoljavala preduvjete za ventilaciju, dodatno se nudi sustav za filtriranje zraka koji pomaže u održavanju zdravog radnog okruženja za vas i vaše zaposlenike.

Nova dimenzija mogućnosti

Postignite vrhunsku kvalitetu tiska, otisak za otiskom, na raznim medijima i uz najbržu produkciju, zahvaljujući visokom načinu tiskanja, kompenzacijom pozicioniranja piksela, naprednim praćenjem i nagrađivanom trećom generacijom tehnologije tiskarskih glava VariaDot. Ako tražite optimalnu konfiguraciju za primjene velike vrijednosti i velikih marži, možete dodati još kanala za tintu (četiri, šest, pa čak do osam kanala), uključujući najsvjetliji komplet bijelih tinti i kristalno čist sjajni lak.

Odgovorite na svaki zahtjev korisnika za tiskom na tvrde plastične materijale poput akrila, polikarbonata i stirena. Mogućnost tiska na medije u roli omogućuje istraživanje na širokoj lepezi medija u roli, uključujući i tanke medije osjetljive na toplinu širine do 220 cm. To omogućuje lak prijelaz s krutih na savitljive medije i obratno bez pripreme stroja. Proizvodnja 24 sata dnevno, 7 dana tjedno postaje stvarnost uz sigurno noćno tiskanje bez nadzora uz mogućnost posve robotiziranog tijeka rada s automatskim umetanjem i vađenjem ploča.

“Tržište grafike velikih formata potiču inovacije i stoga smo posvećeni programu istraživanja i razvoja naših plošnih rješenja Arizona. Uz seriju Arizona 2300 predstavljamo novu revolucionarnu plošnu tehnologiju: jedinstveni sustav strujanja zraka koji pojednostavnjuje odrađivanje korisničkih narudžbi i ubrzava proizvodne procese. Uzbuđeni smo što možemo tržištu predstaviti te proizvode kako bismo korisnicima pomogli iskoristiti nove prilike za rast”, komentirali su Dirk Brouns, potpredsjednik grafike velikog formata i Martijn van Hoorn, viši potpredsjednik istraživanja i razvoja u Canonovu odjelu za produkcijski tisak.

Želite li dodati novu dimenziju onome što radite? Serija Arizona 2300 može se opremiti Canonovim softverom za teksturirani tisak, Touchstone, koji omogućuje primjene u dizajnu interijera poput tapeta i ploča za namještaj te funkcionalne primjene, npr. brajica, kad je potrebno tiskati izdignute teksture.

“Sigurni smo da će serija Arizona 2300 omogućiti našim korisnicima povećanje dobiti, proširenje primjena i otvaranje novih tržišnih prilika uz ostvarenje operativne izvrsnosti. Uz dodatak nove serije plošnih tiskarskih strojeva našem portfelju te uz naše strojeve za tisak na valjke Colorado s tehnologijom UVgel imamo cijeli niz rješenja za velike formate koji će odgovoriti na sve potrebe korisnika”, dodao je Wouter Derichs, direktor prodaje i marketinga u odjelu grafike velikog formata u Canonu Europe.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Canon predstavio tiskarski stroj Arizona 2300 – novu seriju plošnih uređaja za tisak velikog formata

Comments are closed.