austrian airlines 2020

Austrian Airlines privremeno ukida avionske letove između Beča i Zagreba od sredine listopada 2020. godine

Austrian Airlines (AA) će ukinuti avionske letove između Beča i Zagreba od sredine listopada 2020. godine, kao rezultat smanjene potražnje. Tako je najavljeno da će austrijska zrakoplovna tvrtka obaviti svoj posljednji let 16. listopada. Croatia Airlines, koja je privremeno obustavila letove do Beča, preuzet će tu liniju 22. listopada, dok će se austrijski prijevoznik nakratko vratiti u Zagreb tijekom božićnih i novogodišnjih praznika.

Tada će AA ponovo održavati letove od 18. prosinca 2020. do 6. siječnja 2021. godine, nakon čega će ponovno obustaviti letove sve do 1. ožujka 2021. godine. Austrian Airlines će nastaviti opsluživati ​​preostale destinacije na području bivše Jugoslavije, uključujući Beograd, Podgoricu, Prištinu i Skoplje.

Zanimljivo, zračni promet je između Zagreba i Beča posljednjih godina dosta rasto, pri čemu su se austrijanci oslanjali na značajan broj putnika u transferu koji su nastavljali svoje putovanje preko Beča prema Sjevernoj Americi, kao i drugdje po Europi. Tako je prošle godine između Zagreba i Beča letjelo 173.431 putnika.

Austrian Airlines smanjio je svoj predstojeći zimski red letenja koji će doseći samo oko 30% prošlogodišnjeg. Prijevoznik će opsluživati šezdeset odredišta, što je dosta manje od osamdeset koliko ih je bilo tijekom zimske sezone 2019/2020, dok su frekvencije na rutama koje su ostale znatno smanjene.

“Cilj nam je kombiniranom snagom manevrirati našom tvrtkom kroz ovu oluju. Ne znamo koliko će dugo trajati ova oluja”, rekao je Alexis von Hoensbroech, izvršni direktor Austrian Airlinesa.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -