vanjski bazen - specijalna bolnica naftalan ivanić-grad / travanj 2021.

Specijalna bolnica Naftalan dobila nova tri unutarnja i jedan vanjski bazen

Specijalna bolnica Naftalan predstavila je novi kompleks s tri unutarnja i jednim vanjskim bazenom, novom kuhinjom i restoranom. Tu je i nova teretana, multifunkcionalna dvorana i prošireno parkiralištem. Radovi u bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu vrijedan 71 milijun kuna za čiju se realizaciju pobrinula Zagrebačka županija te sama bolnica uz kreditno zaduženje.


Škola plivanja za djecu, aqua aerobik, rekreativno plivanje, hidromasaža, vježbe u vodi, pilates, fitness programi… Sve je to na raspolaganju u Naftalanu pacijentima i građanstvu. Dodajmo da su bazeni otvoreni za građanstvo svaki dan od 7 do 21 sati. Zanimljivo, Naftalan je poznat po specifičnim metodama liječenja kroničnih dermatoloških i reumatskih bolesti jedinstvenim naftalanskim uljem. Nalazište takvog ulja se osim u Ivaniću može naći jedino u Azerbajdžanu.

Bolnica uskoro kreće u nadogradnju svojih kapaciteta

“Naftalan je blago kojem ovom investicijom dajemo vjetar u leđa. Pacijenti dobivaju još kvalitetniju uslugu, a stanovnici Ivanić-Grada i okolice, posebice oni najmlađi, od sada imaju na raspolaganju prekrasne bazene“, rekao je župan Stjepan Kožić. Kožić je najavio i sljedeći korak razvoja Naftalana, a to je izgradnja dodatnih smještajnih kapaciteta.

Obilasku novog kompleksa u ime Vlade Republike Hrvatske nazočio je državni tajnik ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić. On je istaknuo kako će “financijska EU omotnica” omogućiti financiranje ovakvih investicija u zdravstvu. A za daljnji razvoj Naftalana može se računati na podršku Vlade, pojasnio je Dulibić i čestitao na postignutom uspjehu.

Specijalna bolnica Naftalan je neraskidivo povezana sa Ivanić-Gradom

O tome koliko su Ivanić-Grad i Naftalan neraskidivo povezani, govorio je gradonačelnik Javor Bojan Leš. On je rekao da Ivanić-Grad svoju cjelokupnu strategiju razvoja kreira upravo oko ovog vrijednog nalazišta. “Izgradili smo novu šetnicu, sportske terene i igrališta za djecu. A kroz koji će mjesec djeca dobiti vodeni zabavni spray park”, dodao je Leš.

“Kroz naše bolničke krevete godišnje prođe 2200 bolesnika, dok u ambulantnom sustavu imamo više od 6000 pacijenata godišnje. Naša specifična medicinska znanja zajedno s prirodnim izvorom naftalanskog ulja čine nas jedinstvenim lječilištem. Ovaj novi dio bolnice omogućit će nam da kompletnu uslugu dignemo na jedan znatno viši nivo. Kako za naše domaće i inozemne pacijente i goste”, rekao je Goran Maričić, ravnatelj SB Naftalan. Više o SB Naftalan doznajte na mrežnim stranicama na adresi naftalan.hr.

Tagged