sara gottfried md - knjiga "žene, hrana i hormoni" :: ketogena prehrana za žene :: 2022.

Sara Gottfried u knjizi “Žene, hrana i hormoni” donosi najnovije preporuke za ketogenu prehranu za žene

Ugledna američka ginekologinja dr. Sara Gottfried, autorica bestselera New York Timesa koji se bave ženskim zdravljem, u svojoj novoj knjizi “Žene, hrana i hormoni” donosi najnovije preporuke za ketogenu prehranu za žene, usklađenu s njihovim zahtjevnim hormonskim potrebama. Činjenica je da dijete ne funkcioniraju na isti način za sve ljude, kao i da su većinu dijetnih programa osmislili muškarci za muškarce, a ne za žene. Naime, ženski hormonski sustav osjetljiv je i složen. A to je jedan od glavnih razloga koji ženama otežava mršavljenje.

Knjiga Žene, hrana i hormoni koju je napisala dr. Sara Gottfried, predstavlja se znanstveno utemeljen program Gottfried. A on kao svoju osnovu uključuje tri glavna načela – detoksikaciju, ketogenu prehranu i naizmjenični post. Slijedeći taj program, postići ćete hormonsku ravnotežu, izbjeći nakupljanje viška kilograma i uvelike smanjiti rizik od mnogih kroničnih bolesti koje se često javljaju nakon trideset i pete. I to ponajprije zbog neuravnoteženih hormona.

Prateći upute, savjete, preporuke i zdrave jelovnike iz ove knjige naučit ćete što i kad trebate jesti. Tkođer, doznat ćete kako hrana koju jedete utječe na vaše hormone. Trošit ćete masti umjesto da ih pohranjujete na nepoželjnim mjestima. Lakše ćete mršavjeti i uspješno održavati željenu tjelesnu težinu. Osjećat ćete fizičko, psihičko i emocionalno zadovoljstvo pa nećete žudjeti za ugljikohidratima niti ćete imati potrebu svake večeri dvaput večerati. Uz novi način prehrane koji odgovara vašim hormonima bit ćete zdraviji, mlađi i poletniji. Više o Sari Gottfried i njezinim programima dijete više doznajte na mrežnim stranicama na adresi saragottfriedmd.com. A knjigu Žene, hrana i hormoni u Hrvatskoj možete pronaći u nakladi VBZ-a.

VIDEO: Women, Food, And Hormones | Metabolic Health | Dr. Sara Gottfried

Tagged