svjetski dan menstrualne higijene - libresse ulošci - 2022.

Libresse na Svjetski dan menstrualne higijene podijelio 20.000 paketića besplatnih uložaka

Povodom Svjetskog dana menstrualne higijene koji se obilježava 28. svibnja, Libresse je u devet hrvatskih gradova podijelio čak 20.000 paketića, odnosno 40.000 besplatnih uložaka. Akcija se odvijala na frekventnim lokacijama u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Opatiji, Osijeku, Puli, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku, kao nastavak kampanje “V za vaginu”. Podsjetimo, njoj je cilj podići svijest javnosti o problemu menstrualnog siromaštva te potaknuti društvo na promjene.


“Kao društveno odgovorna kompanija, htjeli smo na ovaj način dati svoj doprinos u borbi protiv menstrualnog siromaštva. Želimo dodatno osvijestiti širu javnost o problemu s kojim se suočavaju i žene u našoj zemlji. Ovo je tek jedna od planiranih aktivnosti koje provodimo u sklopu kampanje V za vaginu. Time želimo potaknuti pozitivne promjene, s dugoročnim ciljem normalizacije i destigmatizacije priče o menstruaciji, ali i menstrualnom siromaštvu. Iz tog razloga kroz kampanju i dižemo dva prsta za vaginu. Želimo okupiti što veći broj žena kroz naš pokret koje će progovarati o svojim iskustvima”, rekla je Antonija Podnar, brand menadžerica za Libresse u tvrtci Essity Croatia.

Prema rezultatima istraživanja Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz 2020. godine, čak 33% žena u Hrvatskoj prisiljeno je štedjeti na ulošcima. 10% njih nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale. A čak 36,4% žena mora kupovati manje kvalitetne menstrualne potrepštine zbog njihove cijene. Riječ je o poraznoj statistici koja je Libresse potaknula na konkretne aktivnosti do kraja godine. Sve aktivnosti možete pratiti na službenoj Libresse Facebook stranici.

Tagged