samsung the wall for virtual production | 2023.

Samsung The Wall – najnovija serija digitalnih zaslona pokazuje budućnosti virtualne produkcije

Samsung nastavlja svoju posvećenost budućnosti virtualne produkcije najavom svoje najnovije serije digitalnih zaslona. Tako je “The Wall” za virtualnu produkciju predstavljen na tehnološkom događaju IBC 2023 koji se sredinom rujna 2023. godine održao u Amsterdamu, a ovaj uređaj je od sada dostupan u Europi. Dodajmo i da će uskoro biti predstavljen i na najvećom audiovizualnom sajmu u Sjevernoj Americi – sajmu InfoComm 2023.


Vodeća vizualna tehnologija tvrtke Samsung pruža snažne produkcijske sposobnosti koje proširuju stvarnost. Produkcijski studiji mogu koristiti ultra velike LED panele za stvaranje virtualnog sadržaja, integrirajući ih s tehnologijom za realne vizualne efekte u stvarnom vremenu kako bi smanjili vrijeme i troškove produkcije sadržaja. Novi IVC modeli – P1.68 i P2.1 – uključuju raspon zakrivljenosti koji se može protezati do 5.800R, što stvara autentičnije vidno polje.

Zaslon također ima ažuriranu značajku Genlock koja održava The Wall usklađenim sa signalima sustava. Tako da neće biti ispuštenih ili dupliciranih sličica. Ova mogućnost, zajedno s poboljšanom značajkom faznog pomaka koja prilagođava vremensku odgodu između kamere i zaslona te osigurava savršenu sliku. Kako bi prikazao boje što preciznije i konzistentnije, Samsung The Wall za virtualnu produkciju ima 3D tablice pretraživanja (LUT) za korekciju boje, obradu boja s HDR rasponom i prilagodbu boje između pojedinih modula.

The Wall dolazi sa integriranim softverom za upravljanje virtualnom produkcijom

Također, integrirani softver za upravljanje virtualnom produkcijom (VPM) i njegovo intuitivno sučelje olakšavaju i učinkovitije upravljaju zaslonom te omogućavaju najvišu moguću kvalitetu slike u okolini virtualne produkcije. VPM je također sposoban detektirati i riješiti sve potencijalne probleme povezane s LED-om. Osim toga, The Wall za virtualnu produkciju dizajniran je za svako studijsko okruženje. Bez obzira na to radi li se o studiju za velike produkcije ili XR studiju, The Wall za virtualnu produkciju omogućava stvaranje imerzivnog sadržaja.

“S oduševljenjem podržavamo Samsung u uzbudljivom lansiranju serije The Wall za virtualnu produkciju IVC na ovogodišnjem IBC-u. S našim iskustvom u stvaranju vrhunskih virtualnih produkcija i XR studija za emitiranje, uzbuđeni smo zbog novih moćnih alata koje donosi serija IVC. Ovi alati daju nam veliku mogućnost stvaranja još impresivnijih i fleksibilnijih okruženja za virtualnu produkciju. Ali i za nastavak napretka i transformacije”, rekao je Andy Hook, direktor tehničkih rješenja tvrtke White Light.

Samsung The Wall za virtualnu produkciju otvara vrata neograničenom potencijalu za filmske studije, režisere i producente. On smažno pojačava digitalne efekte, dok istovremeno stvaranje virtualnog sadržaja čini lakšim, bržim i ekonomičnijim. Svaka značajka pažljivo je odabrana kako bi osnažila poslovne subjekte u različitim industrijama dok se upuštaju u svoje putovanje stvaranja virtualnog sadržaja. I to sa do sada neviđenom razinom kvalitete”, rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics. Više o tvrtci Samsung doznajte na mrežnim stranicama tvrtke na adresi samsung.com.

VIDEO: The Wall: The Next Generation Is Now | Samsung

Tagged