seecolors mode | samsung electronics | 2023.

Samsung predstavlja SeeColors način rada na televizorima i monitorima koji pomaže korisnicima s poteškoćama u raspoznavanju boja

Tvrtka Samsung Electronics najavila je uvođenje “SeeColors” načina rada u svoju liniju televizora i monitora tijekom 2023. godinu. A ova nova i vrlo korisna značajka pristupačnosti pruža različite postavke boja u skladu sa stupnjem i vrstom nedostatka raspoznavanja boja korisnika (CVD – Color vision deficiency). A posredno, ona korisnicima pruža poboljšano iskustvo gledanja.

SeeColors način rada nudi devet unaprijed različitih podešavanja slike tako da korisnici mogu odabrati opciju koja im najviše odgovara. Značajka prilagođava razine crvene, zelene i plave kako bi se osiguralo da korisnici mogu lako razlikovati boje na zaslonu ovisno o stupnju ili vrsti CVD-a.

Prvobitno predstavljen kao aplikacija 2017. godine, SeeColors pomaže osobama s poteškoćama u raspoznavanju boja da uživaju u zaslonu onako kako je on namijenjen. SeeColors je integriran u izbornike pristupačnosti televizora i monitora, kako bi ova značajka bila lakše dostupna korisnicima. Pritom, korisnicima koji su već kupili model iz 2023. bit će dostupno ažuriranje softvera za dodavanje SeeColors načina rada u izbornik pristupačnosti.

Značajka SeeColors je certificirana od strane TÜV Rheinland

Dodajmo, tvrtka Samsung dobila je certifikat Color Vision Accessibility koji dodjeljuje TÜV Rheinland. A ona potvrđuje sposobnosti takvog načina rada koji pomaže osobama s poteškoćama u raspoznavanju boja i omogući bolje uživanje u sadržaju na Samsung zaslonima. Ovo priznanje temelji se na predanosti tvrtke prema pristupačnosti pod vizijom Zasloni posvuda, zasloni za sve.

“Oduševljeni smo što možemo predstaviti dodatne značajke pristupačnosti – SeeColors i Relumino način rada. Oni će se pojaviti u liniji televizora i monitora za 2023. godinu, kako bi pomogli osobama s daltonizmom ili slabovidnošću. A pod našom vizijom Zasloni posvuda, zasloni za sve nastavit ćemo s inovacijama. Tako ćemo približiti inkluzivnu tehnologiju svim našim korisnicima”, rekao je Seokwoo Jason Yong, izvršni potpredsjednik Visual Display Business odjela u tvrtci Samsung Electronics. Za više informacija o Samsung značajkama pristupačnosti posjetite www.samsung.com.

VIDEO: Screens for All: Leave no one behind | Samsung

Tagged